Сесія міськради Дніпра: бюджет на 2020 рік на два мільярди менше, ніж був у 2019-му

Дніпро у 2020 році отримає 13 мільярдів гривень: гроші підуть на освіту, медицину, транспорт, соціальну сферу і трохи — на реалізацію ідей

В Дніпрі сьогодні, 4 грудня, відбулася позачергова сесія міської ради. В ході годинного засідання депутати, на чолі з мером міста Борисом Філатовим, встигли жваво подискутувати і прийняти бюджет на 2020 рік. Загалом, в наступному році в розпорядженні нашого міста буде 13 мільярдів гривень — це на два мільярди менше, ніж у 2019-м. Журналіст видання "Дніпро.Коментарі" слідкував за сесією міськради.

Так, перед початком засідання в залі зареєструвалися 49 депутатів із 64. Традиційно сесія не обійшлася без гарячої дискусії між депутатом Олександром Лыгиным з фракції "Самопоміч" та мером Дніпра Борисом Філатовим, у якого народний обранець просив звіт про бюджет за 2019 рік. Згодом депутати все ж перейшли до порядку денного та обговорили ряд важливих для міста питань, в тому числі — медичну субвенцію, яку наше місто отримало тільки на перший квартал 2020-го. У загальній складності, на медсферу Дніпра виділили 200 мільйонів гривень.

При цьому в мерії відзначили, що тільки на зарплату лікарів необхідно 245 мільйонів гривень, а для всієї сфери в загальному знадобиться 300 мільйонів — і це тільки на перший квартал.

"У мене виникає питання, як ми виживемо? Але найстрашніше очікується в другому кварталі. На другий квартал жодної копійки державної субвенції на медицину не виділили", — зазначила депутат міськради Євгенія Дитятковська.

Сам же бюджет на 2020 рік склав 13 мільярдів гривень — це на два мільярди менше, ніж було заплановано на цей рік. У мерії пояснюють, що скорочення відбулося за рахунок зменшення трансфертів з бюджету країни.

"Житлово-комунальне господарство отримає в наступному році 3,3 мільярда гривень. На утримання освіти, медицини, а також на соціальну сферу, зокрема, пільги, субсидії та допомогу населенню, місто витратить близько семи мільярдів. 140 мільйонів у кошторисі передбачено на закупівлю медикаментів та компенсацію їх вартості аптекам. А на благоустрій та інфраструктуру Дніпра в наступному році планують витратити 2,5 мільярда гривень", — розповіли в прес-службі міськради.

Крім того, міський транспорту отримає 1,1 мільярд, а міські парки — 140 мільйонів гривень. Ще 31 мільйон буде виділено на реалізацію ідей місцевих жителів у рамках проекту "Бюджет участі".

Раніше портал "Коментарі" писав, що дефіцит державного бюджету України за січень-жовтень нинішнього року виконаний з дефіцитом 30,278 мільярдів гривень. У той же час, за 10 місяців дефіцит держбюджету за загальним фондом становив 35,37 мільярдів гривень.

Фото: прес-служба міської ради Дніпра



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися