На вулицях Дніпра з'являться 20 німецьких трамваїв

Трамваї, які раніше курсували в Лейпцигу, повинні приїхати в Дніпро в найближчі місяці

Депутати Дніпровської міської ради виділили 20 млн грн., які витратять на закупівлю 20 трамваїв і переобладнання 6 з них під місцеві шляхи. Про це пише "Наше місто".

Під час 59-й сесії міськради місцеві депутати вирішили виділити ці гроші для того, щоб покрити 30% витрат на закупівлю трамваїв. Крім того, перед цим згідно з рішенням сесії КП "Дніпровський електротранспорт" ДМР отримало дозвіл на укладення договору фінансового лізингу на придбання цих трамваїв. Частина трамваїв повинна приїхати в Дніпро вже наступного місяця, а решта очікуються восени нинішнього року.

Повідомляється, що міська влада вважає покупку нових трамваїв занадто великою витратою для міста, тому вирішили закупити вагони, які курсували у Лейпцигу. У міськраді акцентують увагу на тому, що один новий трамвай обійдеться приблизно в 1 млн євро, водночас можна купити близько 25 вагонів, які вже були у вживанні. Але головною причиною такого рішення називають те, що у випадку придбання нових трамваїв доведеться переобладнати близько 90% трамвайних колій у Дніпрі, а це теж називають занадто великою витратою для міста.

Раніше "Дніпро.Коментарі" писали, що трамваї у Дніпрі будуть працювати до 23:00. Мова йде про трамваї, що курсують за маршрутами №1, 12, 17. Графік їх руху довелося змінити через ремонт трамвайних колій по вул. Шмідта в районі перехрестя з вул. Дмитра Яворницького у напрямку руху до Транспортного університету.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися