У Дніпропетровському аеропорту із-за сильного туману скасували авіарейси

Повноцінно функціонувати повітряний простір зможе після поліпшення погодних умов

В Дніпрі сьогодні, 11 грудня, через сильний туман у Міжнародному аеропорту "Дніпропетровськ" скасували всі рейси. Про це повідомляється на офіційному сайті аеропорту.

Так, скасування рейсів сталася через сильний туман, який накрив всю Дніпропетровську область. Погана видимість створює аварійну ситуацію не тільки на дорогах, але і в повітрі. На даний момент всі рейни в аеропорту затримані або перенесені в аеропорти Києва.

Власне, повноцінно функціонувати повітряний простір зможе після поліпшення погодних умов. При цьому синоптики повідомляють, що туман в нашій області протримається до кінця дня. Видимість на дорозі становить 300—500 метрів.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в соціальних мережах активно поширюється інформація про забруднення повітря. У Києві, Харкові, Кропивницькому, Вінниці, Маріуполі та Дніпропетровській області нібито зафіксовані викиди шкідливих речовин в атмосферу. Зокрема, мова йде про оксиді вуглецю (СО), який, крім іншого, виділяється під час спалювання листя і сприяє виникненню ракових захворювань.

Фахівці пояснюють: під час спалювання листя або трави в повітря потрапляє пил, який при виникненні туману і відсутності вітру осідає на землю.

“Туман сприяє накопиченню в повітрі різних брудних домішок. Туману потрібні ядра конденсації, а для ядра конденсації служить будь-яка суспензія (сукупність найдрібніших частинок твердої речовини в рідині або газі, — ред.). Тому чим більша сукупність, тим густіше тумани", — ділиться з нами завідувач сектору метеорологічних прогнозів Харківського регіонального центру з гідрометеорології Євгенія Ляшенко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися