У Дніпропетровській області після вживання свинячий консерви помер чоловік

Щоб уберегти себе від ботулізму, медики радять відмовитися від вживання в'яленої, копченої, солоної і консервованої риби

У Кривому Розі чоловік з'їв консервовану свиню домашнього приготування, захворів бутулизмом і помер. Інцидент стався ще 30 грудня. Про це повідомили в прес-службі Центру громадського здоров'я України.

Як стало відомо, 59-річний криворожанин з'їв свинячу консерву домашнього приготування, в результаті чого захворів бутулизмом. Його госпіталізували у лікарню, де після введення сироватки і трьох операцій його стан тільки погіршувався. Не впоравшись з хворобою, чоловік помер 30 грудня 2019 року.

"Симптоми ботулізму найчастіше з'являються поступово. Немає різких підйомів температури, тому виникає ілюзія несерйозності хвороби. Надалі з'являється порушення зору: двоїння предметів, важкість читання, що пов'язано з паралічем очних м'язів. Одночасно виникають спрага, сухість слизових оболонок, розлад ковтання, може змінитися тембр голосу. При найменшій підозрі на ботулізм негайно зверніться до лікаря. Госпіталізація обов'язкова незалежно від тяжкості хвороби", — розповіли в прес-службі Центру громадського здоров'я.

Щоб уберегти себе від ботулізму, медики радять відмовитися від вживання в'яленої, копченої, солоної і консервованої риби, м'ясних і грибних консервів, а також консерви домашнього приготування або неякісної їжі.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в Кривому Розі місцеві жителі та волонтери шукають матір новонародженої дитини. Малюка знайшли біля входу в під'їзд місцеві жителі — дівчинка лежала на підлозі, загорнувшись у старі речі.

Читайте также