У Дніпрі затримали чоловіків, які публікували в мережі антиукраїнський контент

Матеріали, які публікували громадяни, закликали до порушення територіальної цілісності нашої країни

У Дніпропетровській області правоохоронці затримали двох місцевих жителів, які займалися розповсюдженням в мережі антиукраїнських матеріалів. Про це повідомили в Службі безпеки України в області.

Як з'ясувалося, громадяни, яких звинуватили в незаконній діяльності, поширювали в соціальних мережах, у тому числі заборонених в Україні, провокаційний контент. В СБУ підкреслюють, що матеріали, які публікували чоловіки, закликали до порушення територіальної цілісності нашої країни.

"Під час обшуку у помешканнях фігурантів справи, правоохоронці виявили комп'ютерну техніку і засоби зв'язку з доказами протиправної діяльності. В рамках кримінального провадження, що проводиться слідчими СБУ за ст. 110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України") КК України, вирішується питання про оголошення злочинцям підозри. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 5 років", — повідомили в прес-службі СБУ.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в Дніпрі з соціально-психологічного реабілітаційного центру втекли діти. Їх шукали поліцейські разом з кінологами. Знайти їх вдалося лише через шість годин. До втечі діти готували заздалегідь.

Читайте также