Остання сесія міськради в 2019 році: спори, забудовники та реорганізація медцентрів

Під час останньої в цьому році сесії міської ради Дніпра, народні обранці встигли вдосталь подискутувати і прийняти ряд важливих для міста змін

У стінах Дніпровської мерії у середу, 18 грудня, відбулося останнє в цьому році засідання народних обранців. Так, за півтори години депутати на чолі з мером міста Борисом Філатовим встигли вже традиційно жваво подискутувати і обговорити ряд важливих для міста і місцевих жителів питань. Серед іншого депутати затвердили зміни до порядку залучення забудовників до пайової участі, а також проголосували за створення сучасних клінік. Журналіст порталу "Дніпро.Коментарі" стежив за ходом сесії.

Так, на останньому в цьому році засіданні міськради зареєструвалися 49 депутатів із 64. Насамперед народні обранці зустріли Національноу організацію скаутів "Пласт", які напередодні привезли в Дніпро Вифлеємський вогонь. Після чого депутати перейшли до порядку денного. На засіданні присвоїли звання "Почесний громадянин міста Дніпро" актору, директору і художньому керівнику театру одного актора "Крик" Михайлу Мельнику.

"Михайло Мельник має звання заслуженого та народного артиста України, а також є лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка. За 30 років існування театру "Крик" Михайло Мельник створив 14 вистав за творами українських та зарубіжних авторів", — відзначили в прес службі Дніпровського міськради.

Крім того, у ході засідання депутати затвердили зміни до порядку залучення забудовників до пайової участі. Так, внесок забудовників, які створюють і розвивають інфраструктуру для будівель нежитлового призначення, не буде перевищувати 4% від загальної вартості будівництва. У свою чергу внесок для житлових будинків — не буде перевищувати 2% від показників опосередкованої вартості будівництва житла.

Жваву дискусію викликало питання створення у нашому місті сучасних медичних центрів. Депутати були стурбовані нібито скороченням медпрацівників в рамках реорганізації медичних установ. Однак у мерії акцентують: в ході реорганізації нікого і нічого скорочувати не будуть.

"Зокрема, проект передбачає об'єднання міської дитячої лікарні №2 та №6. Зараз тривають проектні роботи з реконструкції лікарні №6, туди переїдуть хірургічні відділення дитячої лікарні №2. Інші відділення лікарні №2 переїдуть в міську дитячу лікарню №5. В останній зараз йде повна реконструкція, яку планують завершити до 2020 року. Після неї заклад обладнають сучасними меблями та обладнанням, а сама будівля збільшиться на два поверхи", — розповіли в мерії.

Там також підкреслили, що об'єднання чекає і лікарню №15 — вона буде працювати спільно з лікарнею №16. У свою чергу в головному будинку 15-ї лікарні незабаром з'явиться хоспісний центр. Зараз там працює тільки невелика поліклініка.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що під час позачергової сесії міськради в Дніпрі прийняли бюджет на 2020 рік.

Фото: прес-служба міської ради Дніпра

Читайте также