Відволікають водія і обкрадають авто: у Дніпрі поліцейські поділилися сумною статистикою

Щоб не стати жертвою злодіїв, копи рекомендують ставити в авто якісну сигналізацію і не залишати всередині цінні речі

У Дніпрі за 11 місяців цього року на гарячу лінію "102" надійшло 1874 повідомлення про крадіжки з автомобілів. Найбільше випадків було зафіксовано в Індустріальному районі, менше — у Самарському. Про це розповіли в прес-службі Патрульної поліції в Дніпропетровській області.

Так, правоохоронці кажуть, що сьогодні крадіжка будь-яких речей з авто — типове явище. Щоб не стати жертвою злодіїв, копи рекомендують ставити в авто якісну сигналізацію і не залишати всередині цінні речі, які можуть привернути увагу.

"Також пам'ятайте про найпоширенішу схему злочинців, яка побудована на відволіканні водія. У той час, коли один відволікає водія розмовою або проханням про допомогу, його напарник швидко відкриває задні дверцята й забирає з салону цінні речі", — відзначають в поліції.

Крім того, важливо вибирати місця паркування. Вночі автомобіль краще залишати або в гаражі, або на стоянці з цілодобовою охороною. Якщо ж зробити це неможливо, то уберегти цінні речі в машині можна, поставивши її на добре освітлене місце або під камери відеоспостереження.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі", що правоохоронці затримали чоловіків, які зі зброєю увірвалися в один з міських офісів і вивезли з нього комп'ютерну техніку, сервери і гроші.

Читайте также