На Дніпропетровщині провели затримання учасників злочинної організації (ФОТО)

Їм інкримінують заволодіння землями водного фонду для забудови елітного містечка

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно шести учасників злочинної організації, які за даними обласної прокуратури, незаконно заволоділи землями водного фонду вартістю понад 17 мільйонів гривень для забудови елітного містечка, інформує портал "Коментарі".

Їм інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, легалізацію майна, створення, керівництво та участь у злочинній організації, встановлення та поширення злочинного впливу (ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 255-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що колишній голова Новомосковської районної державної адміністрації та двоє "кримінальних авторитетів" створили злочинну організацію, до якої залучили підприємців.

У прокуратурі зазначають, що вони розробили схему незаконного заволодіння 35 земельними ділянками водного фонду у Самарській затоці.

"Посадовець організував винесення незаконних розпоряджень щодо виділення вказаних земель у приватну власність. Інші учасники забезпечили оформлення майнових земельних прав на членів сім’ї та підконтрольних людей.

У подальшому обвинувачені планували змінити цільове призначення земель та побудувати елітне котеджне містечко", – йдеться у повідомленні прокуратури.

Відповідно до офіційних даних Фонду державного майна України, вартість 70 га захоплених земель становить понад 17 млн гривень.

У ході 30 санкціонованих обшуків за місцями проживання обвинувачених вилучено документацію, яка підтверджує незаконну діяльність, мобільні телефони, чорнові записи.

За клопотанням прокурора накладено арешт на грошові кошти та елітні автомобілі обвинувачених.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

Через удар по ГЕС стався витік нафтопродуктів у Дніпро

Внаслідок влучання в Дніпровську ГЕС зафіксовано засмічення ґрунтів, витік нафтопродуктів у водний об'єкт р. Дніпро, фахівцями Інспекції відібрані проби води з метою лабораторного дослідження. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної екологічної інспекції Південного округу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися