Пенсіонер з Дніпропетровщини може сісти на п’ять років: що він скоїв

За знищення об’єктів рослинного світу мешканцю Дніпропетровщини загрожує кримінальна відповідальність

Внаслідок підпалу майже 3 Га землі з рослинністю знищено вогнем. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Дніпропетровщини.

Поліцейські Синельниківського району встановили, що 5 березня близько 11-ї години 65-річний мешканець Межівського району підпалив суху траву на ділянці сільськогосподарського призначення.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження. Правоохоронці задокументували злочин, порушнику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 245 (знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене статтею – позбавлення волі строком від 2-х до 5 років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Першотравенська окружна прокуратура.

Поліція нагадує, що пожежі в екосистемах спричиняють тяжкі наслідки - знищують тваринний та рослинний світ, призводять до руйнування родючого шару ґрунту. Неконтрольоване поширення вогню може спричинити загоряння житлових будинків та розташованих поруч споруд. За спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Гроші на ЗСУ чи в карман? У Дніпрі посадовців підозрюють в розтраті мільйонів на забезпеченні військових частин

8,5 млн грн збитків на забезпеченні військових частин: посадовці Дніпровської міської ради отримали підозри

Монокуляри нічного бачення, тепловізори, генератори та інше майно було придбане за завищеним цінами. Крім того, якісні та технічні характеристики поставленого товару не відповідали заявленим у договорах. Що загрожує посадовцям Дніпровської міської ради за скоєне – читайте за посиланням.

Читайте також: У центрі Дніпра з’явилися ворожі шеврони з триколорами: подробиці

У центрі Дніпра активісти вимагають демонтувати пам’ятник Герою Радянського Союзу Василю Маргелову. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна". Як на ньому опинилися ворожі шеврони – читайте та дивіться за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися