У центрі Дніпра з’явилися ворожі шеврони з триколорами: подробиці

Активісти просять демонтувати пам'ятник Маргелову

У центрі Дніпра активісти вимагають демонтувати пам’ятник Герою Радянського Союзу Василю Маргелову. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна".

"У Дніпрі патріотична спільнота просить демонтувати пам'ятник Маргелову". – написали в "Деколонізації" та оприлюднили фото імпровізованої акції протесту. Активісти наліпили ворожі шеврони з триколорами на пам’ятник та плакат зі словами "Ні! Рашистському убивці!"

Пам’ятник Василю Маргелову на Січеславській Набережній встановлено ще у 2000 році.

Василь Пилипович Маргелов народився 27 грудня 1908 року в Катеринославі (Дніпро). Під час Другої світової війни він спочатку командував штрафним батальйоном під Ленінградом, а потім окремим стрілецьким полком, укомплектованим моряками Балтійського флоту. Потім В.Ф. Маргелов командував полком на Сталінградському фронті. У 1943 році був начальником штабу, потім командиром стрілецької дивізії на Південному фронті, а з січня 1944 року до кінця війни командував 49-ю гвардійською стрілецькою дивізією у складі 3-го та 4-го Українських фронтів.

Після війни В.Ф. Маргелов обіймав низку командних посад у військах. Генерал Герой Радянського Союзу (1944), лауреат Державної премії СРСР (1975), кандидат воєнних наук (1968). Похований у Москві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі активісти скаржаться на хліб: вже надіслали звернення

Громадська організація "Деколонізація. Україна" надіслала звернення до Інституту національної пам’яті щодо найменування торгівельної марки "Катеринославхліб", з назвою якої випускають хлібні вироби на території Дніпра та області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію організації у соцмережах.

""Катеринославхліб". Це ж треба додуматися випускати хліб з імперською назвою міста Дніпра.

Надіслали звернення до Інституту національної пам'яті, аби ті звернулися до них із роз'ясненням щодо необхідності перейменування", – йдеться у повідомленні. Фото – за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися