Куди піти в Дніпрі: найцікавіші події вересня

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться у вересні в Дніпрі. Тут є концерти, виставки, спектаклі, шоу та багато інших івентів. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та виконуйте правила безпеки. 

Куди піти в Дніпрі в вересні:


Тематична програма в планетарії "Крижані світи"

Лід на полюсах Землі, полярні шапки Марса, крижані пустелі Європи та Енцелада, кільця Сатурна, безкраї ковзанки Плутона та космічні “брудні сніжки” комет, які мчать своїми видовженими орбітами з околиць Сонячної системи… Які загадки приховують ці крижані світи, і чим вони так цікавлять науковців? Яку роль відіграють льодовики на Землі для існування життя на нашій планеті? Чи однакові на вигляд сніжинки на Землі і на Марсі? Як утворилися кільця Сатурна? І про що здатні розповісти комети? У 100-хвилинну програму відвідування Планетарію входить:

- ознайомлення з експозицією

- жива лекція-подорож зоряним небом

- перегляд мультфільму "У пошуках нової Землі" в Зоряній залу. Діти віком від 4-х до 12-ти років допускаються до відвідування Планетарію тільки у супроводі дорослих за наявності окремих квитків на кожну особу. Діти віком до 4-х років не допускаються до відвідування Зоряної зали.

Коли: 6 вересня, 13:00

Де: Планетарій, Крутогорный спуск, 10

Вартість: від 170 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Всі чоловіки "ЗРАДЖУЮТЬ""

За п’єсою Еріка Ассу "Круті віражі". Чоловіки іноді залишаються вдома самі. Що вони роблять? Читають вдома книжки? У гаражі ремонтують автомобіль? Грають у комп’ютерні ігри? Або йдуть на "полювання" за відсутності дружини. Ця історія про те як один "мисливець" пішов на полювання до місцевого бару, щоб спіймати "дику кішку". Що відбулося далі та що трапилось з ним? Залишився він "мисливцем" або став "здобиччю"? Ви все побачите на власні очі…

Коли: 6 вересня, 18:00

Де: Дніпровський академічний театр драми та комедії, пр-т Дмитра Яворницького, 97

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Міський пікнік: День міста

Органзіатори підготували насичену програму:

Найкращі учасники з вуличною їжею з усієї України

Жива музика протягом дня

Кінотеатр просто неба

Величезна дитяча зона для будь-якого віку

Квести по території

Вечірня дискотека

Яскраві фотозони

Майстер-класи

Незабутня атмосфера

Коли: 6-8 вересня, з 10:00 до 23:00

Де: Bartolomeo, Набережна Перемоги, 9Б

Вартість: від 175 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Кассандра"

"Над всіх старших найстарша Правда…" Історія про всім відому Еллінсько-Троянську війну очима провидиці Кассандри. Рокована історія пророка, що не потрібен власному народу. Історія народу, що не бажає чути правду. Хто винен у кривавій війні? Чому люди легше сприймають брехню пропаганди ніж правду? Чи може любов завдавати стільки болю? Що є доля? Чи можливо її подолати?

Питання, на які шукає відповідь кожен українець зараз і на які відповіла Леся Українка сто років тому.

Коли: 7 вересня, 16:00

Де: Дніпровський Академічний Театр драми та комедії, пр-т Дмитра Яворницького, 97

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


МУР. Прем'єра реп-мюзиклу "ТИ [РОМАНТИКА]"

Вистава, для створення якої використовувалися матеріали однойменного альбому МУР. Робота отримала великий культурний резонанс, про неї писали BBC, Forbes та Vogue. Директорка "Мистецького арсеналу" Олеся Островська назвала мюзикл "популярною культурою, про яку мріяли з часів Винниченка", літературознавець Ростислав Семків лаконічно охрестив альбом "геніальним". Грандіозним, талановитим, пронизливим, таким, що справив найсильніше враження, назвав МУР засновник FEDORIV Group Андрій Федорів.

Коли: 10 вересня, 18:00

Де:  Шинник-Арттериторія, пр. Богдана Хмельницького, 118-А

Вартість: від 600 грн

Квитки за посиланням 


Пішохідна екскурсія "МИСТЕЦЬКИЙ ДНІПРО"

Екскурсія з архітекторкою, дизайнером, художницею, членом Національної спілки художників України Аделіною Браганець. На екскурсії ми дізнаємося:

1. Який театр є колискою відомих трьох театрів Дніпра

2. Що таке Аудиторія Народних Читань

3. Яка споруда входить в ТОП-10 світових шедеврів архітектури

4. Як вплинуло на загальну культуру міста "закритість" Дніпра. Також завітаємо в Національну спілку художників України та відвідуємо мистецьку виставку. Екскурсія триватиме приблизно 2 години. 

Коли: 15 вересня, 12:00

Де: зустріч групи біля центрального входу в театр Драми та комедії (проспект Дмитра Яворницького, 97)

Вартість: 150 грн

Подробиці за посиланням 


Вистава "Повія"

Дівчина Христина, волею долі та бідності, втративши батька та матір, рятуючись від бридких домагань шукає притулок та роботу у великому місті. Після багатьох поневірянь, зради та відчаю, доля, ніби насміхаючись над дівчиною, надає їй шанс вижити у елітному київському кабаре. Чергова прем’єра MODERN THEATRE від всесвітньо відомого режисера Дмитра Рачковського, в якій метр виступає ще й як драматург.

Коли: 20 вересня, 18:00

Де: Дніпровський національний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка, вул. Воскресенська (колишня Леніна), 5

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Екскурсія "Готелі Дніпра"

Прогулянка буде присвячена старим готелям, які колись працювали у нашому місті.

Ви дізнаєтесь:

- про підприємця Мойсея Карпаса;

- про найбільший готель міста - "Брістоль";

- про одну роботу архітектора Фердинанда Гагена;

- про ресторани і кафе, що працювали при готелях;

- про те як пов'язаний один відомий готель і синагога "Бейт Авраам".

Екскурсія пішохідна.

Приблизна довжина маршруту – 2 км.

Приблизна тривалість екскурсії – 3 години.

Коли: 22 вересня, з 13:00 по 16:00

Де: збираємося на перехресті пр. Д. Яворницького і вул. Харківської.

Вартість: 150 грн

Подробиці за посиланням 


Концерт "Україна співає"

На вас чекає неймовірний концерт української пісні. Ми зібрали автентичні народні пісні з різних куточків нашої чарівної країни! Слобожанщина, Наддніпрянщина, Закарпаття, Волинь, Буковина та Галичина. Пісні великих регіонів України в одному концерті. У програмі поєднані автентичні народні пісні та твори українського композитора, геніального Володимира Івасюка, який зробив українську естраду відомою на весь світ. Легкий концерт з приємною програмою зачарує слухачів будь-якого віку. Приходьте всією родиною. 

Коли: 22 вересня, 18:00

Де: Філармонія, вул. Воскресенська, 6

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Концерт DANTES

Концерт Володимира Дантеса у Дніпрі. Володимир Дантес - популярний, енергійний виконавець, творчість якого змінилася після повномасштабного вторгнення РФ. Це абсолютно нормальна метаморфоза, яка відбулася з більшістю українських виконавців. Зараз DANTES досліджує у своїй творчості незворотність майбутнього та важливість прожити життя корисно. Про це він співає у пісні "Я залишусь молодим".

Коли: 24 вересня, 18:00

Де: Культурно-спортивний центр "Шинник", пр-т Богдана Хмельницького, 118А

Вартість: від 490 грн

Квитки за посиланням 


Концерт Леся Подерв'янського

Концерт культового представника українського мистецького андеграунду Леся Подерв’янського. Гостре, актуальне і завжди влучне авторське слово, унікальний стиль та просто безмежний творчий потенціал відомого українця – саме те, що у цей непростий час потрібно кожному. Заряджаймося на перемогу і оптимізм разом із геніальним автором.

Коли: 28 вересня, 18:30

Де: Палац культури Машинобудівників, вул. Робоча, 166

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Балет "Білосніжка та семеро гномів"

Це казковий балет на одну дію, де автором лібрето став народний артист Молдови А. Литвинов, художником-постановником К. Пінчук, а диригентом-постановником В. Гаркуша. Разом вони створили неймовірний балет, історія якого розповість про кохання та дружбу, про зло та добро, про чарівний світ та пригоди. Додайте до цього всього яскраві образи, неймовірну хореографію та сольні партії, а ще трішки гумору та багато чарівних істот. У результаті ви отримаєте дивовижний балет, який ви довго не забудете. 

Коли: 20 вересня, 12:00

Де: Дніпровський театр опери та балету, проспект Дмитра Яворницького, 72А

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися