У Дніпрі місцеві мешканці помітили невідомі речовини та піну в озері Куряче

У Дніпрі взяли проби стічної води із озера Куряче: які результати

Пінний розчин та невідомі речовини. Саме це помітили місцеві у стоках озера Курячого у Дніпрі. Своє звернення вони направили до департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради, інформує портал "Коментарі".

"Сьогодні ми разом з ДСНС взяли проби стічної води, аби зробити експрес-тести за допомогою спектрофотометру. Його отримав Дніпро за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції. Згідно з експрес-тестами, проведеними сьогодні, показники – без перевищень. Тобто все в межах норми, окрім показнику PH, який показав перевищення. Це свідчить про високу лужність стічних вод. Це шкодить, зокрема, живим організмам, які знаходяться у природній водоймі", - прокоментував заступник директора департаменту - начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ярослав Крисько. Він 30 квітня чергує по місту.

Крім цього, представники НТУ "Дніпровська політехніка" також взяли проби води зі стоків Курячого. Досліджуватимуть разом із студентами.

"Департамент екологічної політики запропонував приєднатися до відбору проб. Будемо проводити аналізи на різні хімічні реагенти. Ми візьмемо декілька проб, заберемо у нашу навчальну лабораторію на базі кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища. Разом зі студентами проведемо декілька досліджень, надамо результати, до того ж проведемо навчання для студентів. По-перше, це будуть кольорові тести. Потім ми хочемо дослідити кількість розчиненого кисню у водоймі, загальну жорсткість та інше. Результати будуть протягом дня", - каже  аспірант кафедри екології та захисту навколишнього середовища НТУ "Дніпровська політехніка" Павло Ломазов.

До того ж, Державна екологічна інспекція тиждень тому провела  виїзне комісійне обстеження озера Курячого. Про результати дослідження та відповідне управлінське рішення державний орган нагляду - департамент екологічної політики міськради повідомить згодом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі містянам нагадали про заборону напередодні Великодня

Проспект Богдана Хмельницького у Дніпрі. "Стихійка" зі штучними квітами. Щорічно, напередодні Великодніх свят, міські служби нагадують: у Дніпрі діє заборона на продаж пластикової атрибутики. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

Що буде тим, хто продає такі квіти і чому ввели заборону – читайте за посиланням.

Читайте також: Рейди у лісах проводять на Дніпропетровщині: що на контролі

28 квітня рятувальники Павлоградського районного управління Головного управління ДСНС України в області вийшли на інформаційне відпрацювання серед населення. Спілкувалися з відпочиваючими поблизу лісових масивів та наголошували на забороні розведення багать в лісі та випалювання сухостою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Разом з тим, вогнеборці попередили яка відповідальність чекає на паліїв сухої рослинності. Кожному співрозмовнику надзвичайники вручили інформаційні листівки та буклети.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися