Куди піти в Дніпрі: найцікавіші події липня

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться у липні в Дніпрі. Тут є концерти, виставки, спектаклі, шоу та багато інших івентів. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та виконуйте правила безпеки. 

Куди піти в Дніпрі в липні:


Колективна виставка

"Земля під нігтями нагадує мені запечену кров"

Вернісаж об'єднує роботи Kinder Album, Анни Звягінцевої, Ольги Кузюри, Дар’ї Молокоєдової, Маргарити Половінко та Даші Чечушкової. Кураторка - Аля Сєгал. Також в межах проєкту передбачено низку публічних подій, серед яких перформанс Ольги Марусин і лекції Катерини Яковленко та Ольги Балашової. На виставці "Земля під нігтями нагадує мені запечену кров" сплелося багато історій та свідчень. Проєкт Secondary Archive, учасницями якого є художниці, представлені в експозиції, починався як спроба зафіксувати пряму мову мисткинь, коли їхня роль у мистецькому середовищі все ще крихка. Коли чоловіки починають війни, голоси жінок можуть ставати тихішими. Громадська організація Північна культурна столиця зібрала свідчення жінок, які пережили окупацію Чернігівщини.

Коли: 16-30 липня, 12:00

Де: галерея Артсвіт, Крутогірний узвіз, 21а

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням 


Музично-поетичний благодійний вечір

"Липневі читання"

Зануртесь у світ поезії, насолоджуйтесь авторською музикою та улюбленими каверами, що створять неповторну атмосферу. В кінці заходу – вільний мікрофон, де кожен зможе поділитися своїм талантом і думками. Цей вечір стане ще більш незабутнім, адже це останній тиждень роботи нашого кафе, яке закривається після цього. Не втратьте можливість провести час у улюбленому місці, наповненому творчістю та теплом.

Коли: 17 липня, 18:30

Де: арт-кафе "Невідомий Петровський", Січеславська Набережна, 15А

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Виставка "Ніхто. Ніде. Ніколи. Далебі!"

Це виставка-присвята втраченому та водночас спосіб бути разом із нашим теперішнім і майбутнім. Через спогади і маленькі жести наближення стверджується повернення до місць, що всотані в тіла багатьох від народження і куди зараз неможливо потрапити. Учасники виставки: Ксенія Бурика, Тамара Турлюн, Вікторія Розенцейг, Оля Чикало, Єва Кафідова, Марія Стоянова, Клеменс Пул та Дмитро Чепурний. Кураторки: Настасія Лелюк, Наташа Чичасова. Після відкриття на вас чекає кураторська екскурсія виставкою.

Коли: 18 липня, 18:00

Де: Dnipro Center for Contemporary Culture, Крутогорний спуск, 21а

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням 


Джаз на даху. Love Songs

На даху з приголомшливим видом під час заходу сонця зіграють програму джазу присвячену найвищому почуттю. Розділіть цей літній романтичний вечір з близькими людьми та друзями під твори таких легенд джазу як Дін Мартін, Френк Сінатра, Майкл Бубле та інших. На сцені в цей вечір Kyiv Jazz Quintet:

Павло Пігура - вокал

Олег Богуш - клавіші

Діма Александров (Bobeen) - саксофон

Сергій Клюєнко - контрабас

Дмитро Литвиненко - барабани

Коли: 18 липня, 19:00

Де: МЕНОРА, арт-дах, вул. Шолом-Алейхема, 4

Вартість: від 290 грн

Квитки за посиланням 


Dorofeeva в Одесі

Найпопулярніша артистка української музичної сцени DOROFEEVA – з новою концертною програмою у твоєму місті. DOROFEEVA закохала у свої пісні мільйони слухачів – вони очолюють топчарти та об'єднують українців по всьому світу, допомагаючи переживати складні часи. Хіти "Щоб не було", "вотсап", "Кохаю, але не зовсім", "Хай пишуть", "А я все плакала" та інші звучатимуть на концерті цього вечора. Співачка власним прикладом доносить, що українська музика – якісна, стильна та здатна допомагати.

Коли: 19 липня, 19:00

Де: Bartolomeo Best River Resort, вул. Набережна Перемоги, 9Б

Вартість: 1300 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Коли зустрічаються два євреї..."

Давно не дивилися гарної ліричної комедії? Тоді не пропустіть цієї постановки. "Коли зустрічаються два євреї" - це історія про взаємини двох чоловіків, євреїв. Свів їхній нещасний випадок: один збив іншого на дорозі. Наші герої – молодий хлопець та літній самотній чоловік. І тепер хлопцю доводиться доглядати старого: такий вирок суду. Але як бути, якщо потерпілий – не бажає йти на контакт і віддає перевагу самоті. Надздібності та кмітливість, всілякі хитрощі – про це та багато іншого виставу "Коли зустрічаються два євреї". Постановка змусить неодноразово посміхнутися і замислитися над тим, як часом випадок зближує двох абсолютно різних, на перший погляд, людей. Режисер – Ольга Гаврилюк. Ролі виконують Народний артист України Олексій Вертинський та Артем Ємцов.

Коли: 19 липня, 19:00

Де: Дніпровський академічний театр драми і комедії, пр-т Дмитра Яворницького, 97

Вартість: від 350 грн

Квитки за посиланням 


СТЕНДАП НА ДАХУ

Коли виникають питання "куди піти у Дніпрі?", "де проходить стендап у Дніпрі?" та "відпочинок на вихідних для компанії" - вечір стенд-апу саВи почуєте нові жарти від улюблених коміків. У самому серці міста, на даху, з якого відкривається шаленої краси вид на центр Дніпра. Військовим вхід вільний. P.S. Програма 18+. 

Коли: 20 липня, 19:30

Де: Дах на Троїцькій, площа Троїцька, 5а

Вартість: 400 грн

Квитки за посиланнями 


LAURA MARTI & NATALIYA LEBEDEVA TRIO

Альбом "WAVES"  – це уĸраїнсьĸа прогресивна сучасна джазова музиĸа відомої ĸомпозиторĸи, аранжувальниці та піаністĸи Nataliya Lebedeva. Вірші до ĸомпозицій написала і виĸонала відома мультижанрова виĸонавиця, співачĸа та ĸомпозиторĸа Laura Marti, добре знана своєю щирістю та автентичністю у музиці. Творчий почерĸ ĸомпозиторĸи Наталії Лебедєвої є доволі своєрідним та непередбачуваним. Твори альбому охоплюють широĸий спектр різних видів грувів і поліритмів. В музичному сенсі їх поєднує прагнення нестандартних форм, технічно гострих епізодів та ĸолоритних мотивів. Сĸладні, винахідливі зміни настрою та драматургічні ĸонтрасти інтригують і створюють особливу атмосферу ціĸавої подорожі для слухачів.

Коли: 20 липня, 18:00

Де: Філармонія, вул. Воскресенська, 6

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "За двома зайцями"

Для всіх гостей та мешканців міста Дніпро, професійний вокально-хореографічний ансамбль "Юність Дніпра" представлятиме  Музичну комедію для всієї родини "За двома зайцями". "За двома зайцями" - це мистецький захід для відпочинку як дорослих так і дітей. Жанр комедії сприяє ментальному відпочинку родини та допомагає відволіктися від подій сьогодення.

Коли: 21 липня, 16:00

Де: Дніпровський будинок мистецтв, вул. Філософська, 23

Вартість: від 50 грн

Квитки за посиланням 


Симфонічний Queen на даху Менори

Легенда, історія, епоха. Хіти гурту Queen у виконанні оркестру GosОrchestra під керуванням Олександра Госачинського. У цей вечір ви будете підспівувати, а може навіть і пританцьовувати, можливо згадаєте перше кохання, і точно драйвово відпочинете. Ці хіти will rock you в саме серце. Безсмертна музика у виконанні симфонічного оркестру - ваш шанс отримати неймовірний заряд емоцій і вражень на довгий час.

Коли: 21 липня, 19:00

Де: МЕНОРА, арт-дах

Вартість: від 450 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Кіт у чоботях"

Найвідоміший пухнастий розбійник, улюбленець мільйонів, неповторний Кіт у чоботях повертається. Його візитна картка — неймовірно милий погляд, найкраща зброя - вбивча харизма, а про чоботи та капелюх ходять легенди! Цього разу, щоб повернути свої 9 життів, які він так вміло розгубив за довгі роки, Кіт у чоботях відправиться у грандіозну подорож, сповнену викликів та пригод.

Коли: 23 липня, 16:00

Де:  Дніпровський академічний театр драми та комедії, Яворницький проспект, 97

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Extreme show PULSE

від зірок Цирку Монте-Карло

Шоу-перформанси без меж: від унікальних інноваційних акробатичних трюків до сенсаційних номерів на мотоциклах - кожен момент нашого шоу наповнений екстремальною енергією та дає виклик гравітації. Зірки світового масштабу: ми зібрали найкращих артистів з усього світу, щоб вони зачарували саме вас! Готуйтеся до зустрічі з справжніми зірками екстремальної майстерності. Інтерактивні можливості: PULSE - це не просто вистава, це взаємодія! Беріть участь у інтерактивних іграх, фотосесіях з артистами і запам'ятайте цей вечір назавжди! Будьте готові! Вони роблять неможливе прямо перед вашими очима. Шоу рекомендовано для глядачів будь-якого віку.

Коли: 24 липня, 18:00

Де: Дніпровський академічний театр опери та балету, пр-кт. Дмитра Яворницького, 72а

Вартість: від 390 грн

Квитки за посиланням 


Що? Де? Коли? від BrainHub

Приходьте, щоб провести час разом з друзями та зіграти класичне Що? Де? Коли? від BrainHub. Ігрова дистанція: 3 тури по 12 запитань. Складність: середня. Склад команди: не більше 7 гравців. Редактор: Олексій Головнов

Коли: 25 липня, 19:00

Де: броварня "Старгород", вул. Столярова, 6

Вартість: 200 грн

Подробиці за посиланням 


Фестиваль "Покоління"

Хіти від Іво Бобула, гурт Скрябін, діджей-сети та фестивальна атмосфера – чекаємо всіх, хто хоче зібрати більше приємних літніх спогадів і долучитися до доброї справи.

Всі, хто придбали онлайн-квитки на попередній фест зможуть відвідати Покоління в липні або в наступні місяці, якщо маєте плани на ці дати. Придбані браслети з самого фесту можна буде обміняти на новий браслет на касі під час події.

Коли: 26-28 липня, з 16:00 до 23:00

Де: Лавина, вул. Космічна, 20

Вартість: від 300 грн

Квитки та подробиці за посиланням 


Екскурсія "Дніпровське блукання. Міські дачі"

Цього разу на вас чекає прогулянка по району, що у XIX – на початку XX століття носив назву "Міські дачі". Зараз це територія, яка обмежується Розвилкою, Підстанцією і проспектом Науки.

Ви дізнаєтесь:

- про новий міський цвинтар;

- про водонапірну башту на Підстанції;

- про конструктивістський ансамбль ДІІТу;

- історію заснування ботанічного саду ДНУ;

- про модерністичну забудову цього району;

- як пов’язане студмістечко ДНУ з подіями Визвольних змагань 1917-1921 років.

Коли: 28 липня, 17:00

Де: збираємось на зупинці "Універмаг "Славутич"" (зі сторони парку Писаржевського).

Вартість: 100 грн

Подробиці за посиланням 


Великий концерт стенд-ап

На вас чекає великий концерт стенд-ап, де для вас виступатимуть відомі зірки гумористичного жанру. 

Коли: 28 липня, 19:00

Де: Культурно-спортивний центр "Шинник", пр-т Богдана Хмельницького, 118а

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися