Половецькі баби з Донбасу «переїхали» до Дніпра

Ще дві кам’яні баби, яким понад 800 років, переїхали до Дніпра з Донбасу

Дві половецькі кам’яні баби доставили з фронту до історичного музею у Дніпрі. Рятувальну операцію разом з військовими провів волонтер Юрій Фанигін, який повідомив про це на своїй сторінці у Facebook.

З Донбасу вдалося привезти два експонати стародавньої кам’яної пластики. Дві половецькі баби, створені у 11-13 столітті скіфами, знайшли у прифронтовому селищі. Скульптури вирішили евакуювати до Дніпра, аби вони не постраждали під час активних бойових дій.

"Евакуація з Донбасу. Дві “Баби” переїхали у Дніпро на тимчасове збереження. Дві пам’ятки нашої історії. Половецькі скульптури 11-13 ст. Врятовано!" – написав Юрій Фанигін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

До уваги переселенців, що проживають у Дніпрі та області: уряд ухвалив важливі зміни щодо виплат

Термін подачі заяв на отримання державної допомоги продовжили до 30 квітня. Тобто ВПО, які отримували таку допомогу та подали заяву на її продовження у квітні, зможуть отримувати виплати, починаючи з березня. Кабмін ухвалив зміни до постанови "Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції. Також додано більше категорій, які можуть продовжувати отримати виплати. Подробиці – за посиланням.

Читайте також: У Дніпрі боржникам відключать воду: адреси

Через велику заборгованість споживачів Новокодацького та Самарського районів перед КП "Дніпроводоканал", в період з 25 по 29 березня 2024 року, буде проведено відключення послуги водопостачання абонентам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства.

У водоканалі повідомили, що заборгованість склала вже майже два мільйони гривень. Деякі споживачі назбирали борги понад 120 тисяч гривень. Мінімальна заборгованість у списку складає трохи більше п’яти тисяч гривень. Список адрес, за якими абоненти залишаться без водопостачання, за умови несплати боргів, можна подивитися за посиланням.

Читайте также