Спека у Дніпрі б’є температурні рекорди

Погода в Дніпрі останніми днями показала три температурних рекорди

У Дніпрі синоптики зафіксували три температурних рекорди за останні дні. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак.

За даними гідрометцентру, у Дніпрі перекрито історичні максимуми температури повітря тричі за останні дні. Так, 5 липня температурний стовпчик показав 37,5 градусів тепла, а до того в 1938 році в цей день було менше градусів – 37,4. А от 6 липня спостерігалося 37,7 градусів тепла, тоді як максимум в цей день в 1922 році становив 37,3 градуси. Вчора також зафіксували температурний рекорд: 7 липня стовпчик термометра піднявся до позначки 37,3 градуси, що майже на градус вище температури повітря, яка спостерігалася в цей день в 1955 році.

Раніше повідомлялося, що рятувальники попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки п’ятого класу в Дніпропетровській області найближчими днями. З 7 по 9 липня у Дніпропетровській області оголошено про пожежну небезпеку: прогнозуються гроза, дощ та сильний вітер.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися