У Дніпропетровській області відбулося понад 8 тисяч пожеж

Найчастіше причиною виникнення пожеж є неправильне підключення електроприладів до мережі

У Дніпропетровській області в 2019 році виникло більше восьми тисяч пожеж. У тому числі 933 загоряння сталося через необережне поводження з побутовими електроприладами. Внаслідок чого загинуло 34 людини. Про це повідомив головний інспектор відділу нормативно-технічної роботи та контролю за системами протипожежного захисту ДСНС в Дніпропетровській області Роман Наумов.

Так, найчастіше причиною виникнення пожеж є неправильне підключення електроприладів до мережі, або сама якість цих приладів. Забороняється використовувати, наприклад, обігрівачі з відкритими елементами нагрівання.

"При використанні побутових приладів опалення обов'язково потрібно дотримуватися вимоги щодо їх підключення до електромережі та безпечного їх використання. Це вибір температурного режиму, віддаленість від горючих матеріалів. Категорично забороняється використання пошкоджених приладів опалення, приладів опалення з відкритими елементами нагрівання (спіраль). Радимо користуватися масляними приладами опалення виключно заводського виготовлення", — підкреслив Роман Наумов.

Загалом же, за 11 місяців 2019-го в області сталося 8515 пожеж, в результаті яких загинуло 155 осіб, ще 171 постраждала.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в Дніпропетровській області розгорілася пожежа: горів Храм Української православної церкви Московського патріархату.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися