У Дніпропетровській області знайшли останки двох осіб: археологи кажуть, що це солдати Вермахту

Німецька могила була знайдена під час проведення ремонтних робіт на водогоні

У Дніпропетровській області під час проведення ремонтних робіт були знайдені останки двох осіб. Як згодом з'ясувалося, будівельники випадково виявили місце поховання німецьких солдатів часів Другої світової війни. Про це повідомила активістка пошукової організації "Пошук Дніпро" Вікторія Сімкіна.

Так, німецька могила була знайдена в Апостолівському районі Дніпропетровської області. Ще в лютому цього року будівельники, під час проведення ремонтних робіт на водогоні, знайшли людські останки. Однак тоді провести археологічні розкопки не вдалося. І ось через одинадцять місяців історія повторилася — робочі знову знайшли могилу.

"Виникли причини, від нас не залежні, за яким робота тоді далі не продолжилась. Але, мабуть, саме нас вибрали ці німці. Кілька днів тому все повторилося. Знову екскаватор, знову останки, знову німці і знову звернулися до нас. Двоє. У кишені одного з них цвяхи. Тесляр? Будівельник? Хто тепер знає. А ще була знайдена половина жетона. За нього вдалося визначити, що це боєць Вермахту, ставився до Імперської роті батальйону народного ополчення осіб старшого віку", — розповіла Вікторія Сімкіна.

Місцеві жителі кажуть, що в місці, де зараз проводяться ремонтні роботи, раніше перебувало німецьке кладовище. За їх інформацією, на цвинтарі може бути поховано близько 30 осіб. Згодом останки німецьких бійців будуть перепоховані на спеціальному військовому кладовищі.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в Дніпрі архітекторів запрошують на всеукраїнський форум "Міста України — 2019". На захід з'їдуться кращі архітектори з Києва, Харкова, Одеси, Вінниці, Тернополя та Львова.

Фото: Вікторія Сімкіна


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися