На Дніпропетровщині проводять рейди по людним місцям

Серед населення у різних містах області проводять рейди: що відомо

Рятувальники та правоохоронці проводять превентивні заходи серед населення з метою попередження пожеж в екосистемах, дитячого травматизму під час шкільних канікул, а також роз’яснюють, як діяти під час оголошення "Повітряної тривоги". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Так, рейди провели у містах Кривий Ріг, Павлоград, Нікополь, а також в Новомосковському та Синельниківському районах.

Під час профілактичних заходів, рятувальники радили громадянам дотримуватись правил безпеки та з обережністю ставитись до відкритого вогню, аби захистити екосистеми від загорянь.

Рятувальники закликали містян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також не кидати недопалки та сірники на суху трав’янисту підстилку.

Крім того, зважаючи на тривожне сьогодення, тисячі дітей залишаються удома, що безумовно створює певний ризик для їх безпечної життєдіяльності. Особливу небезпеку для дітлахів у цей час можуть становити обігрівальні прилади, електрострум, необережне поводження з вогнем тощо. Адже, якщо дитина не знає як із ними поводитися, намагається їх експлуатувати без нагляду дорослих – може статися біда.

Тому, 27-го березня, з метою попередження дитячого травматизму під час весняних канікул, співробітники ДСНС провели профілактичну роботу серед громадян міста Павлоград.

Надзвичайники рекомендували дорослим постійно контролювати дозвілля дітей, повторювати з ними номери виклику екстрених служб та навчати правил безпеки життєдіяльності. Зокрема, як безпечно поводитися з електропобутовими та газовими приладами, про заходи безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів, діям у випадку пожежі. Все це дитина повинна знати, аби убезпечити себе від небезпечних наслідків.

Також рятувальники наголошували, що важливо не ігнорувати застережливі сигнали, ретельно планувати свої денні справи, продумуючи де знаходяться укриття, в які можна швидко, без паніки пройти під час сигналу повітряної тривоги. Якщо вдома не встигли спуститися до укриття або такого поблизу не має, потрібно шукати прихисток, використовуючи обов’язково "Правило двох стін".

Користуючись нагодою, громадянам розповіли, про вибухонебезпечні предмети, місця їх можливого виявлення, та за допомогою наочної агітації продемонстрували який мають вигляд небезпечні предмети.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

У центрі Дніпра знайшли гранату: подробиці

Під час земельних робіт у підвалі приватного будинку на проспекті Дмитра Яворницького, на глибині приблизно 3-4 метрів, було знайдено ручну осколкову гранату Ф-1 застарілого зразка. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

Читайте також: Мешканців Дніпропетровської області попередили: що відбуватиметься



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися