У Дніпрі та області оновили графіки аварійного відключення світла (адреси)

Які адреси підпадають під аварійні відключення світла

У ПрАТ "ПЕЕМ "Центральна енергетична компанія" опублікували перелік адрес, які потрапляють під графік аварійного відключення електроенергії, якщо такі будуть запроваджені по області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію компанії.

Графік аварійного відключення (ГАВ) розроблений переважно з урахуванням найбільш потужних підприємств. Під їх застосування потрапляють ті побутові споживачі та юридичні особи, які знаходяться на одних лініях з цими підприємствами.

Нагадуємо, що застосовуються ГАВ лише у разі настання критичної ситуації в Об’єднаній енергетичній системі України, для збереження сталої роботи енергосистеми з заданими параметрами частоти, напруги та стійкості. Протягом лічених хвилин потрібно знизити величину потужності в мережі. Тому заздалегідь попереджати споживачів про їх застосування неможливо.

Диспетчер НЕК "Укренерго" дає вказівку на обмеження певної черги або одразу декількох черг. Вибір черг залежить як від об’єму потужності, що споживається з мережі, так і від приналежності до конкретних ліній об’єктів енергетичної інфраструктури.

Енергетики зауважують, що ГАВ триває допоки не зменшиться навантаження та НЕК "Укренерго" не стабілізує енергосистему. Отже, команду на включення також надає диспетчер НЕК "Укренерго", тому тривалість знеструмлення спрогнозувати неможливо.

Останнім часом ГАВ застосовується найчастіше у "пікові" (з 07:00 до 10:00 та з 16:00 до 23:00) години, коли мережа перевантажена, тому енергетики  дуже просять у зазначені періоди часу використовувати електроенергію максимально ощадливо, лише для найнеобхідніших потреб. Намагайтеся не вмикати потужні прилади: електричні духовки, пилососи, бойлери, посудомийні машини тощо, а після відновлення розподілу електричної енергії не вмикати в мережу всі прилади одночасно.

Графіки з адресами можна подивитися за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі транспорт тиждень курсуватиме зі змінами

З 16 по 22 квітня 2024 року в зв’язку з ремонтом дорожнього покриття по вул. Богдана Хмельницького діятимуть зміни у русі громадського транспорту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Департаменту транспорту Дніпровської міської ради.

Як курсуватиме транспорт на лівому березі – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися