Куди піти у Дніпрі: найцікавіші події квітня

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які заплановані на квытень у Дніпрі. Через війну подій у місті не так багато, але є концерти, вистави, шоу, стендап та екскурсії. Обирайте на власний смак і не сидіть вдома, але не ігноруйте повітряні тривоги та дотримуйтесь правил безпеки.


Вечір класичної музики при свічках 

Це буде особливий концерт класичної музики при свічках. На вас чекає незабутній вечір магії та вишуканості, який відбудеться в чарівному залі філармонії. Прийдіть і разом з нами насолоджуйтесь приголомшливою атмосферою, яку створять віртуозні музиканти при світлі сотень свічок.

Коли: 11 квітня, 18:00

Де: Дніпропетровська філармонія ім. Леоніда Когана, вул. Воскресенська, 6

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Виставка "обірваний край". Тетяна Пухнавцева 

Цей проєкт є результатом довгих думок про кожну слабку людину і те, як вона живе зі своєю неміччю та в ній. Це пошук спасіння через зосередженість на слабкості, на збиранні крихт, на спогляданні бідної незначущості. Її роботи розповідають про людей, хоча самих їх зображень мало - вони ніби розчинені в порожнечі, й мисткиня намагається вловити їхні риси, впізнати обличчя, розрізнити їх. А також крізь оптику слабкості, бідності й понівеченості Тетяна розглядає образи рослин, тварин і речей.

Коли: 9 - 30 квітня, 12:00

Де: галерея "Артсвіт", Крутогірний узвіз, 21а

Вартість: безкоштовно 

Подробиці за посиланням 


Концерт "Палаюче серце"

Поетично-музичний вечір від дніпровських митців, що обʼєднались та готові дивувати. Ліричний Коханець- поет, що пише інтимну лірику та присвячує її коханим людям. Володимир Кисличний- музикант з багаторічним досвідом , автор пісень, буде приголомшувати авторськими піснями та каверами.

Коли: 10 квітня, 19:00

Де: First Wave Pizza Bar, вул. Короленка, 3

Вартість: 150 грн

Подробиці за посиланням 


ВСІ ЧОЛОВІКИ "ЗРАДЖУЮТЬ" -

майже комедія за п’єсою Еріка Ассу "Круті віражі"

Чоловіки іноді залишаються вдома самі. Що вони роблять? Читають вдома книжки? У гаражі ремонтують автомобіль? Грають у комп’ютерні ігри? Або йдуть на "полювання" за відсутності дружини. Ця історія про те як один "мисливець" пішов на полювання до місцевого бару щоб спіймати "дику кішку". Що відбулося далі та що трапилось з ним? Залишився він "мисливцем" або став "здобиччю"? Ви все побачите на власні очі…

Коли: 11 квітня, 18:00

Де: Дніпровський академічний театр драми та комедії, проспект Дмитра Яворницького, 97

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Презентація книги публіциста, історика,

куратора й арткритика Костянтина Дорошенка "За київським часом"

Збірка есеїв Костянтина Дорошенка "За київським часом" є переосмисленням його доробку про культуру та соціум України з 1995 року. В портретах знаних і маловідомих співвітчизників, рецензіях на культурні та суспільні події, полемічних висловлюваннях автор аналізує тенденції розвитку України як незалежної держави, її здобутки й помилки на цьому шляху. Його тексти створюють певну драматургію, змушуючи читача міркувати про напрямок руху країни в новітньому часі, кристалізацію цінностей, на фронтирі захисту яких стоїть Україна сьогодні. Принциповою для Дорошенка є україноцентрична оптика, звідси назва збірки — "За київським часом". Видання розраховане на широке коло читачів, які цікавляться поглядом на українську історію та культуру, що базується на принципах відкритого суспільства та європейського єднання. Книга насичена маловідомою інформацією про долі, події, персоналій, у доступній формі апелює до провідних філософських і політологічних течій сучасності, створює широке поле для рефлексії, стверджує розуміння суб’єктності України, її історичної приналежності до європейської цивілізації, чутливості до свободи й демократії.

Коли: 12 квітня, 18:30

Де: галерея Артсвіт, Крутогорный спуск, 2а

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням 


Комедія для дорослих "Основний інстинкт, або дружина на годину"

Він не міг відірвати від неї очей... Мабуть, це і є пристрасть... То невблаганне бажання, заради якого готовий на все у світі! І що буде потім – неважливо...

Коли: 12 квітня, 18:00

Де: ДК "Енергетик", вул. Космонавта Волкова, 11А

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Трилер на одну дію "Тваринні інстинкти" 

"Тваринні інстинкти" – вистава за пʼєсою "Звірині історії" американського драматурга світового рівня Дона Нігро, майстра гротеску, абсурду та іронії.

Вистава грається при зачиненій завісі! Усі ми перебуваємо у психологічній пастці цивілізації. Мама, няня або будь-хто інший з дитинства втовкмачували нам, що життя прекрасне, що людина прекрасна, що добро завжди перемагає зло, а "сірий вовк" ніколи тебе не вхопить. Та коли ми стикаємось з мерзенністю реальності, ми просто не віримо в неї… цього не може бути… Мамам слід було навчати, що "сірий вовк" найчастіше зовсім поруч і виглядає точнісінько як ми з Вами! Вітаємо Вас у нашій химерній гардеробній, де серед тисяч костюмів є істоти, які керуються своїми природними інстинктами!

Коли: 12, 13, 28 квітня, 18:00

Де: Дніпровський академічний театр драми та комедії, проспект Дмитра Яворницького, 97

Вартість: від 300 грн

Подробиці за посиланням 


Гончарний майстер-клас 

На Вас чекає захоплюючий майстер-клас, під час якого ви створите свій власний виріб за гончарним кругом. Це може бути чашка, тарілка, симпатичний горщик або фігурка – обирати вам. А на останок – чай з печивом і тепла атмосфера, які зроблять ваш вечір незабутнім.

Коли: 13, 27 квітня, 14:00

Де: майстерня "Добре коло" на пр-ті Лесі Українки

Вартість: 450 грн

Подробиці за посиланням 


Екскурсія в Національний центр аерокосмічної освіти молоді імені Макарова

Запрошуємо дізнатися більше про космічну історію нашого міста! Саме у Дніпрі знаходиться Аерокосмічний виставковий центр. Тут можна побачити справжні космічні апарати, супутники та зробити фото на згадку в кабіні пілота. Цікаві історії, які раніше були секретними і масштабні експонати вражають відвідувачів. Космічна галузь – наше минуле і сьогодення, яким Україна може пишатись. 

Коли: 14 квітня, 12:00

Де: збір у туристичному центр по вулиці Воскресенська, 1А корп 2

Вартість: дорослий 100 грн, дитячий - 80 грн

Подробиці за посиланням 


Вистава "Ірина - про себе... про вас... і про час"

Вистава-бесіда у формі stand-up монологу. Абсолютно феєрична та неймовірна Ірина Гатун у виставі про себе, про вас, і про найголовніше та найдорожче, що є в житті кожного… Щира, яскрава і смішна вистава, яка робить світ кращим. Категорично не рекомендується приходити на цю виставу:

- Людям, в яких немає "серця",

- Людям, які не розуміють розумний гумор,

- І просто тим, хто чекає від цієї вистави класичного театру...

Коли: 14 квітня, 18:00

Де: Менора-Центр, КЗ Сінай, вул. Шолом-Алейхема 4/26

Вартість: від 350 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Егоїстки"

Зірковий склад серіалу "Кава з кардамоном" запрошує! Жанр: комедійний детектив за мотивами п’єси Роберта Тома "8 жінок". Феерична, естецька, костюмована  кримінально-детективна комедія про загадковий злочин в родинному колі. Ця вистава з великим успіхом йде по всьому світу більш, ніж 50 років. Легкі саркастичні тексти, яскравий жіночий склад та неймовірна детективна інтрига не залишає глядача без враження та задоволення. Загадковий випадок відбувається в занесеній снігом  аристократичній  садибі. Це перетворює різдвяний день в розслідування, повне істерик, суперництва і навіть музичних інтерлюдій. Отже, сім жінок. Кожна під підозрою. У кожної є мотив. Бо всі вони егоїстки і в кожній є своя таємниця!

Коли: 17 квітня, 18:00

Де: Дніпровський академічний театр драми та комедії, проспект Дмитра Яворницького, 97

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


Фестиваль Rang Barse присвячений Холі, святу кольорів

Організатор - колектив індійського танцю "Сангіт" і Світлана Косенкова.

Також у фестивалі приймуть участь колективи: Сітара (Харьків), Амита (Дніпро), Махарани (Дніпро). Організатори запрошують колег приєднатися до цього фестивалю.

Коли: 20 квітня, 12:00

Де: вул. Данила Галицького, 17

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням 


Екскурсія "Дніпровське блукання. Двори і підворіття"

Запрошуємо на прогулянку дворами і підворіттями старого міста.

Ви дізнаєтесь:

- про готель "Франція";

- про друкарню Яковлєва;

- про синагогу кантоністів;

- про прибуткові будинки Купрєй, Волкова, Бабицького, Левенберга;

- історію вулиць: Виконкомівської, Січових Стрільців, Короленка, Андрія Фабра.

Екскурсія пішохідна. Приблизна довжина маршруту – 3 км. Приблизна тривалість екскурсії – 3 години.

Коли: 21 квітня, 13:00

Де: збираємось на розі Кельнського бульвару і вул. Шевченка.

Вартість: 100 грн

Подробиці за посиланням 


Гурт "Паліндром" у Дніпрі 

Паліндром їде в тур новими містами України. Тур відбудеться в оновленому складі та з новими піснями. Приходьте слухати добру музику і долучитись до збору коштів для нашого війська.

Коли: 21 квітня, 18:00

Де: МахноПАБ, вул. Магдебурзького Права, 4а

Вартість: від 599 грн

Квитки за посиланням 


Драма-феєрія Лесі Українки

Леся Українка "Я в серці маю те, що не вмирає!"Лісова пісня про те, що б сказала людська душа, якби могла говорити… Ви маєте це відчути! Ви нарешті збагнете, яке послання у цьому творі лишила нам Леся Українка та остаточно полюбите "Лісову пісню" і більше ніколи не забудете як вона звучить. Фантастичне світло. Глибоке музичне оформлення. Оригінальний текст. Неймовірно красиві костюми та акторська гра, що заставляє тамувати подих… Режисер-постановник – Валерій Зубчик. Режисер з пластики – Олексій Клейменов.

Коли: 27 квітня, 16:00

Де: Дніпровський академічний театр драми та комедії Дмитра Яворницького проспект, 97, Дніпровський академічний театр драми та комедії, проспект Дмитра Яворницького, 97

Вартість: від 100 грн

Подробиці за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися