У Японії є плани на Дніпро: деталі

Філатов підписав угоду про повоєнне відновлення Дніпра з Осакою — другим за потужністю мегаполісом Японії

22 квітня мери Хідеюкі Йокояма та Борис Філатов підписали Угоду про сприяння Осаки повоєнному відновленню Дніпра. Це місто є другим за потужністю мегаполісом Японії, що наступного року прийматиме всесвітню виставку EXPO-2025. Для зустрічі делегації з Дніпра на муніципалітеті вивісили український прапор. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

"Дякую, мере Борисе Філатов. Ми підписали угоду про підтримку зусиль з реконструкції. Ми хочемо допомогти Дніпру відновитися та відбудуватися. Ми й надалі надаватимемо підтримку в надії, що це допоможе відбудові міста Дніпра. Я сподіваюся, що мир буде якнайшвидше", — сказав Хідеюкі Йокояма.

Це перша зустріч двох мерів, утім торік японське місто вже допомагало Дніпру — надіславши вантажівки, карети "швидкої" і транспорт з рятувальним спорядженням.

"Ми хочемо повідомити світові, що ми не сам на сам із цією війною та що підтримка з усіх країн продовжується", — зазначив зі свого боку Борис Філатов та подякував мешканцям Осаки за підтримку. Відомо також, що під час закордонного візиту Філатов зустрінеться з японським бізнесом, аби презентувати перспективні проєкти повоєнного відновлення Дніпра та його зміцнення зараз — як головного медичного та гуманітарного хабу України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Водоканал Дніпра продовжує "відрізати" боржників від послуг: що зробити, щоб цього не сталося

Майже 800 млн грн завинили споживачі послуг КП "Дніпроводоканал". Інформування про своєчасну сплату рахунків результату не дало. Довелося відключати абонентів-боржників. Про це повідомили в комунальному підприємстві, передає портал "Коментарі".

"У березні та квітні були проведені відключення за 105 адресами мешканців приватного сектору, сума боргу яких сягала понад 5 000 грн. Загальний борг мешканців приватного сектору перед КП "Дніпроводоканал" становить майже 60 млн грн (59 800 108,96 грн). Відключення дали результат та заборгованість зменшилась. Боржники, з якими провели роботу з відключення, сплатили 368 369,11 грн", — коментує Ольга Дробчак, начальниця департаменту з маркетингу та збуту КП "Дніпроводоканал".

Цього тижня у планах підприємства відключення абонентів у квартирах, де сума боргу перевищує 10 000 грн. Що зробити, щоб не відрізали воду – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися