У Дніпрі копи розповіли, скільки водіїв у 2020-му попалися на водінні в нетверезому вигляді

Штраф за таке правопорушення, — від 10 до 40 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортним засобом

З початку 2020 року патрульні поліцейські Дніпропетровській області вже виявили 20 водіїв, які керували автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомили в прес-службі патрульної поліції області.

В управлінні пояснили, що водії, які сідають за кермо в нетверезому вигляді, потрапляють під статтю 130 Купап (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння").

"За таке правопорушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу та позбавлення права керування транспортним засобом. За перше правопорушення протягом року — штраф 10 200 гривень і один рік позбавлення права керування транспортним засобом, повторне правопорушення протягом року — штраф 20 400 гривень та три роки позбавлення права керування транспортним засобом. За третє і більше порушень протягом року — штраф 40 800 гривень та 10 років позбавлення права керування транспортним засобом. Нагадаємо, максимально допустимий рівень алкоголю в крові — 0,2 проміле", — розповіли в прес-службі патрульної поліції.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в Дніпропетровській області на автозаправці сталася дорожньо-транспортна пригода — не впоравшись з керуванням, водій збив колонку. Пригода сталася в Південному районі Кам'янського. Прибувши на місце аварії, рятувальники встановили, що водій автомобіля Daewoo Nubira збив колонку на автозаправці. За попередньою інформацією, сталося це з-за того, що громадянин не впорався з керуванням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися