В Ірані розбився пасажирський літак з українцями на борту: загинуло 167 чоловік

Пілоти перестали відповідати на дзвінки диспетчера, а пізніше повітряне судно зовсім зникло з радарів

В Ірані вранці 8 січня розбився пасажирський літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України". В результаті авіакатастрофи загинули 167 осіб, у тому числі — громадяни нашої країни і дев'ять членів екіпажу.

Так, літак, який вилетів з тегеранського аеропорту імені Імама Хомейні в Київ, перед падінням встиг набрати висоту. Потім пілоти перестали відповідати на дзвінки диспетчера, а пізніше повітряне судно зовсім зникло з радарів. Очевидці встигли зняти на відео, як падає літак. На ролику, опублікованому в мережі, видно, як у повітрі щось горить, а вже через кілька секунд об'єкт падає на землю.

Спочатку відпрацьовувалися кілька причин події, серед яких несправність повітряного судна і ракетний удар. Однак представник тегеранського аеропорту заявив, що авіакатастрофа сталася через займання двигуна. При цьому точну причину того, що сталося будуть встановлювати фахівці.

У зв'язку з катастрофою літака, президент України Володимир Зеленський перервав свою поїздку в Оману і повертається в Київ. За словами глави держави, незабаром за фактом події буде відкрито кримінальне провадження.

"Дав доручення Генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження за фактом аварії літака "МАУ" в Тегерані. Потрібно створити слідчу комісію з представників силових та профільних відомств, відповідальних за цивільну авіацію. Повинні відпрацювати всі можливі версії. Незалежно від висновків про причини катастрофи в Ірані, буде проведена перевірка льотної придатності всього цивільного флоту", — написав на своїй сторінці в соціальній мережі Володимир Зеленський.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в Дніпрі сталася дорожньо-транспортна пригода: на дорозі зіткнулися два легковики. В результаті чого один з автомобілів влетів в бетонну опору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися