У Дніпропетровській області в 2020 році відбулося понад 250 пожеж: від вогню загинуло 19 осіб

Тому послужили неякісні або саморобні електрообігрівачі, печі-буржуйки і каміни

У Дніпропетровській області з початку 2020 року сталось 258 пожеж в житловому секторі. В результаті пожеж загинуло 19 осіб, ще 26 постраждали. Про це повідомили в управлінні цивільного захисту облдержадміністрації.

За словами експертів, взимку кількість пожеж в будинках, а також на прибудинкових територіях, збільшується. Тому служать неякісні або саморобні електрообігрівачі, печі-буржуйки і каміни.

"Наприклад, у листопаді сталося 126 пожеж, а в грудні — 169. Найчастіша причина загорянь у приміщеннях — нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Без належного догляду небезпеку несуть навіть обігрівачі, печі та гірлянди", — зазначили в управлінні.

Щоб уникнути трагедії, експерти радять не використовувати несправні обігрівачі. При цьому нагрівальні прилади необхідно встановлювати на негорючих підставках. Крім того, не можна одночасно включати кілька побутових електроприладів великої потужності, а також не залишати буржуйки і каміни без нагляду.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в селищі Слобожанське Дніпровського району сталася пожежа в житловому одноповерховому будинку. Загальна площа займання склала 165 "квадратів".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися