Мешканців Дніпра та області попередили: що відбувається

На Дніпропетровщині знов зросла кількість пожеж в екосистемах

Традиційно, у вихідні дні зростає кількість пожеж в екосистемах. Людська халатність та незнання елементарних правил пожежної безпеки призводять до масштабних займань на відкритих територіях, на гасіння яких необхідна велика кількість сил та засобів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

До того ж, суха та вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню на значні території за короткий час.

І хоча рейдові групи щоденно проводять профілактичну роботу із населенням, вогнеборці все ще продовжують долати численні загоряння в екосистемах по всьому регіону.

Так, протягом минулої доби на Дніпропетровщині рятувальники здійснили 50 виїздів для ліквідації пожеж на відкритих територіях. Загасили 40 займань сухої рослинності та 10 пожеж, де осередком вогню було сміття. Загальна площа знищених полум’ям екосистем склала понад 33 га.

"Шановні мешканці! Вкотре нагадуємо про небезпеку розведення багать на відкритих територіях і попереджаємо, що за порушення вимог пожежної безпеки та самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність!" – наголосили рятувальники.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У річці Дніпро перевірили воду після обстрілу ГЕС: що виявили

Нагадаємо, внаслідок масованої ракетної атаки рф 22 березня відбулося пошкодження ДніпроГЕС. За попередніми даними Держекоінспекції, було зафіксовано засмічення ґрунтів та пляму нафтопродуктів орієнтовною масою 0,5 тонни, яка рухається нижче за течією Дніпра.

Подробиці досліджень води та ґрунтів за посиланням.

Читайте також: Півтора десятки дронів та обстріли артилерією: що робиться у Дніпрі і області станом на ранок

Пізно ввечері окупанти вдарили по Нікополю з РСЗВ "Град". Потім взялися за Марганецьку та Мирівську громади. По ним вгатили з важкої артилерії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Загалом по містам та селам району агресор випустив майже півтора десятки снарядів.

Раніше очільник області зазначав, що протягом дня ворог атакував Нікопольщину 18 разів. Тричі – артилерією та півтора десятками ударних дронів різного типу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися