У Дніпрі повідомили про долю будинку, який атакував ворожий «шахед»

У міськраді розповіли про відновлення будинку, куди 23 лютого влучив ворожий БпЛА

Дніпро відновлюватиме постраждалий будинок по вул. Енеїди, 26. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

Галина Голубятнікова – голова ОСББ "БАЖОВА-26". "Моя — 72 квартира, 9-й поверх. Вона обвалилася на 8-й поверх. Я вижила чудом. Нічого у мене не залишилось. Нині тут всі квартири у цих під’їздах – обстежені. Уже складають відповідні акти. Ще була комісія щодо технічного стану будинку. Є звіт у 79 сторінок, де все досконало описано", — каже жінка.

За даними технічного експерта департаменту з питань самоорганізації населення 4 квартири повністю зруйновані,  4 — в аварійному стані з вірогідністю обвалення плит перекриття.

"Уже підготовлена проєктно-кошторисна документація, вона проходить експертизу. Ми сподіваємось, що це триватиме тиждень-півтора і до кінця квітня уже почнеться встановлення крана. Почнуть демонтаж. Відновлювальні роботи триватимуть від пів року до року", — розповів Владислав Макарець, начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради.

Провели у Дніпрі і незалежну експертизу.

"Частина фасаду нависає досі, вона тримається завдяки монолітному армованому поясу. Служби розберуть 8-й та 9-й поверхи. Виконають капітальний ремонт з 7-го по 9-й поверхи. Тому нині ми не можемо забезпечити перебування людей в аварійних під’їздах", — розповів Денис Зезюков, незалежний технічний експерт.

Тож пані Галина, як і її сусіди, житло винаймають.

"Живу поки в орендованій квартирі. На це виділили допомогу. Добре дуже, що нам місто виплачує ці гроші, бо можу винаймати житло", — каже Галина Голубятнікова.

Як зазначають в міськраді, у Дніпрі за дорученням міського голови Бориса Філатова виплачують матеріальну допомогу містянам, які залишились без житла, або в кого воно частково зруйноване внаслідок ракетних обстрілів рф. Це унікальна допомога в Україні.

Гроші на вирішення житлово-побутових питань оперативно отримали і мешканці зруйнованих квартир у будинку по вул. Енеїди, 26.

"Розробили порядок виплати допомоги. Отримують її мешканці першого та другого під’їзду. Виплати пішли вже у березні. Суми матеріальної допомоги такі: за однокімнатну квартиру власники отримують 9 тисяч гривень, за двокімнатну – 13 тисяч гривень, а за три- чи чотирикімнатну – 15 тисяч гривень. Допомога надаватиметься поки тривають ремонти у постраждалому будинку. Усього до нас звернулися за виплатами на вирішення житлово-побутових питань власники 63-х квартир з 72-х відселених", — підсумувала Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Вночі ворог атакував Дніпро та область "шахедами"

Сьогодні вночі російські війська атакували область шахедами. Наші сили ППО збили 9 безпілотників в Нікопольському, Дніпровському, Павлоградському, Синельниківському та Кам'янському районах, а також над самим Дніпром. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Чи є постраждалі, та що горіло через ворожі обстріли в Дніпрі – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися