На Дніпропетровщині чоловік, нехтуючи забороною, виловив багато риби: що йому буде

Незаконно виловив риби на більш ніж 160 тисяч гривень: на Нікопольщині правоохоронці затримали 53-річного браконьєра

За допомогою сітки житель села Капулівка виловив понад 100 рибин карася сріблястого. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Дніпропетровщини.

Чоловіка виявили вранці другого березня співробітники сектору водної поліції Дніпровського районного управління поліції спільно з рибоохоронним патрулем на прибережній зоні Каховського водосховища (Капулівська затока) в с. Капулівка Нікопольського району, під час патрулювання. Порушник здійснював вилов риби у брід забороненим знаряддям.

Слідчо-оперативна група поліцейських задокументували правопорушення та вилучили сітку й незаконно добуті водні біоресурси. У відношенні порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

За даним фактом дізнавачами Нікопольського районного управління поліції відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 КК України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі та області з 1 квітня розпочала діяти заборона

З 1 квітня в області діють обмеження на рибальство. Дозволене тільки любительське. Використовувати слід не більше двох гачків або спінінг з однією штучною приманкою. Максимальний улов – 3 кг. Та бонус – одна рибина. Про це повідомили в Дніпропетровській ОВА, інформує портал "Коментарі".

Порушникам доведеться компенсувати заподіяну шкоду. Сплатити штраф до 680 грн. Та додатково – за кожну рибину. За плітку чи краснопірку потрібно віддати понад півтори тисячі гривень. А найдорожче обійдеться сом – більше 5 тисяч. Тих, хто під час нересту займатиметься промисловим виловом, очікує кримінальна відповідальність. До 51 тисячі гривень стягнень або обмеження волі до 3 років, з конфіскацією знарядь та всього добутого.

До якої дати діятиме заборона – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися