Блакитні озера на Дніпропетровщині: поліцейські виявили шахрайство та мільйонні збитки

Підробив офіційні документи та привласнив земельну ділянку на берегу Блакитного озера: поліція оголосила підозру мешканцю Київської області

Внаслідок протиправних дій фігуранта державі спричинено збитки майже на 1,8 мільйона гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Дніпропетровщини.

Задокументували злочинну діяльність фігуранта слідчі слідчого управління поліції Дніпропетровщини. Правоохоронці Дніпропетровської області провели ряд слідчих заходів та встановили, що у червні 2019 року підозрюваний незаконно заволодів земельною ділянкою на узбережжі Блакитного озера у Петриківському районі.

Використовуючи завідомо підроблені документи, зловмисник зареєстрував право власності на землю нібито для ведення сільського господарства. Легалізуючи незаконне майно, фігурант продав земельну ділянку площею 2,3 Га. Своїми діями чоловік спричинив державі збитки майже на 1,8 млн гривень.

18 квітня поліцейські провели ряд обшуків, у тому числі за місцем мешкання та в автомобілі підозрюваного. В ході слідчих дій вони вилучили чорнові документи, мобільні телефони, 1 700 доларів США, ключі від автомобіля та сам транспортний засіб.

На підставі зібраних доказів слідчі слідчого управління поліції Дніпропетровської області повідомили злодію про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Наразі, на три земельні ділянки накладено арешт та заборонено будь-яким особам відчуження, користування та розпорядження вказаним вище майном, а також заборонено пошкоджувати, псувати, знищувати, перетворювати вказане майно, здійснювати будівництво будівель, споруд та будь-яких огороджень на земельній ділянці, а також перешкоджати загальному водокористуванню водоймою ("Голубе озеро"), що межує з земельною ділянкою.

Процесуальне керівництво кримінального провадження здійснює прокуратура Дніпропетровської області. Оперативний супровід – співробітники УСБУ у Дніпропетровській області.

Поліцією встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконної схеми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Куди звертатися, якщо ваш будинок постраждав від ракетного удару в Дніпрі

Мерія Дніпра запровадила алгоритм підтримки, відновлення та надання матеріальної допомоги всім мешканцям міста, хто постраждав від ракетних обстрілів ворога.

Першочергово, куди варто звернутися, – районні адміністрації Дніпра. Там працюють спеціальні комісії, які фіксують та складають акти наслідків ракетних атак.

Адреси та номери телефонів – за посиланням.

Читайте також: Мешканців Дніпра та області запрошують на роботу з бронюванням від мобілізації



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися