У Дніпрі судитимуть військового: що він скоїв

У Дніпрі судитимуть військовослужбовця, який вимагав 600 тисяч гривень за нарахування бойових виплат підлеглим

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону до суду спрямований обвинувальний акт стосовно начальнику групи однієї з військових частин. Йому інкримінують одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Спецпрокуратури.

Слідством встановлено, що старший лейтенант вимагав та отримав 600 тисяч гривень від підлеглого військовослужбовця за нестворення перешкод у нарахуванні грошових коштів, за так званні "бойові", чотирьом військовослужбовцями його підрозділу.

Обвинувачений був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі управління  ГУ НП в Дніпропетровській області за оперативним супроводом оперативного відділу ТУ ДБР з дислокацією у м. Маріуполь, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі активісти скаржаться на хліб: вже надіслали звернення

Громадська організація "Деколонізація. Україна" надіслала звернення до Інституту національної пам’яті щодо найменування торгівельної марки "Катеринославхліб", з назвою якої випускають хлібні вироби на території Дніпра та області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію організації у соцмережах.

""Катеринославхліб". Це ж треба додуматися випускати хліб з імперською назвою міста Дніпра.

Надіслали звернення до Інституту національної пам'яті, аби ті звернулися до них із роз'ясненням щодо необхідності перейменування", – йдеться у повідомленні. Фото – за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися