Військовослужбовець з Дніпропетровщини піде під суд: що вчинив

На Дніпропетровщині судитимуть військовослужбовця, який обіцяв допомогти в ухиленні від мобілізації за гроші

Слідством встановлено, що командир взводу обіцяв своєму знайомому вплинути на рішення співробітника одного із ТЦК та СП Дніпропетровської області про відстрочку від військової служби строком на півроку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Така "послуга" була оцінена в 2000 доларів.

При передачі грошей чоловіка був затримано  в порядку ст. 208 КПК України.

За результатами проведеного санкціонованого обшуку у підозрюваного вилучили гроші, отримані як неправомірна вигода, та документи, призначені для оформлення відстрочки.

За процесуального керівництва прокурорів Криворізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону до суду спрямовано обвинувальний акт стосовно сержанта ЗСУ.

Йому інкримінується отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Фігуранту загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП у Дніпропетровській області за оперативного супроводу міжрайонного відділу УСР в Дніпропетровській області ДСР НП України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі містянам нагадали про заборону напередодні Великодня

Проспект Богдана Хмельницького у Дніпрі. "Стихійка" зі штучними квітами. Щорічно, напередодні Великодніх свят, міські служби нагадують: у Дніпрі діє заборона на продаж пластикової атрибутики. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

Що буде тим, хто продає такі квіти і чому ввели заборону – читайте за посиланням.

Читайте також: Рейди у лісах проводять на Дніпропетровщині: що на контролі

28 квітня рятувальники Павлоградського районного управління Головного управління ДСНС України в області вийшли на інформаційне відпрацювання серед населення. Спілкувалися з відпочиваючими поблизу лісових масивів та наголошували на забороні розведення багать в лісі та випалювання сухостою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Разом з тим, вогнеборці попередили яка відповідальність чекає на паліїв сухої рослинності. Кожному співрозмовнику надзвичайники вручили інформаційні листівки та буклети.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися