У Дніпрі та області оголосили небезпеку

Варто дотримуватися особливих правил безпеки

Дніпропетровським регіональним центром з гідрометеорології у період з 1 по 3 травня на території Дніпропетровської області оголошено попередження про стихійні метеорологічні явища, інформує портал "Коментарі".

Згідно з повідомленням, по території Дніпропетровській області очікується висока (IV класу), місцями надзвичайна (V класу) пожежна небезпека.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.

2. Заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів.

3. Відвідування населенням лісу із переважанням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди.

4. Палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки.

5. Залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір`я тощо.

6. Палити або користуватися відкритим вогнем під час прове­дення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання паль­ного, заправлення двигунів тощо).

7. Використовувати на полюванні пижі, виготовлені з горючих або здатних тліти матеріалів.

8. Розміщувати ближче ніж за 100 м від стіни хвойного лісу, 50 м – мішаного, 20 м – листяного склади паливно-мастильних та інших горючих матеріалів, автозаправні станції та вогненебезпечні виробництва , смітники, житлові і виробничі приміщення.

9. Випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали).

10. Залишати під час будівництва доріг, газопроводів, нафтопроводів, мереж електропередачі, зв`язку, радіофікації, інших комунікацій та об`єктів деревні залишки і горючі матеріали.

11. Звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі містянам нагадали про заборону напередодні Великодня

Проспект Богдана Хмельницького у Дніпрі. "Стихійка" зі штучними квітами. Щорічно, напередодні Великодніх свят, міські служби нагадують: у Дніпрі діє заборона на продаж пластикової атрибутики. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

Що буде тим, хто продає такі квіти і чому ввели заборону – читайте за посиланням.

Читайте також: Рейди у лісах проводять на Дніпропетровщині: що на контролі 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися