У Дніпропетровській області горів житловий будинок: є загиблі

На пожежі загинув 35-річний брат власника будинку

У Дніпропетровській області вдень 22 грудня розгорілася серйозна пожежа — горів житловий будинок. В результаті події загинула одна людина. Про це повідомили у прес-службі ДСНС в Дніпропетровській області.

Як стало відомо, подія трапилася в селищі Іларіонове Синельниківського району області. Прибувши на місце пожежі, рятувальники встановили, що горить одноповерховий житловий будинок — загорілася одна з його кімнат. Вогонь знищив домашні речі та меблі на площі у вісім квадратних метрів.

"Пожежа локалізована о 14:26 і повністю ліквідована о 14:30. Під час ліквідації пожежі співробітники служби порятунку виявили тіло брата власника будинку 1984 року народження без ознак життя", — відзначили в прес-службі ДСНС області.

Причини виникнення вогню встановлюватимуть правоохоронці.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в Дніпропетровській області в 2019 році виникло більше восьми тисяч пожеж. У тому числі 933 загоряння сталося через необережне поводження з побутовими електроприладами. Внаслідок чого загинуло 34 людини.

Найчастіше причиною виникнення пожеж є неправильне підключення електроприладів до мережі, або сама якість цих приладів. Забороняється використовувати, наприклад, обігрівачі з відкритими елементами нагрівання.

"При використанні побутових приладів опалення обов'язково потрібно дотримуватися вимоги щодо їх підключення до електромережі та безпечного їх використання. Це вибір температурного режиму, віддаленість від горючих матеріалів. Категорично забороняється використання пошкоджених приладів опалення, приладів опалення з відкритими елементами нагрівання (спіраль). Радимо користуватися масляними приладами опалення виключно заводського виготовлення", — підкреслив Роман Наумов.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися