У Дніпрі з'явиться новий музей: де і коли він відкриється

Новий музей планують облаштувати в Будинку губернатора до місцевих виборів

Влада Дніпра заявила про плани створити новий музей. Облаштувати його планують в Будинку губернатора, який знаходиться поруч з будівлею міської ради. Про це пише "Інформатор".

Міський голова Дніпра Борис Філатов ще наприкінці січня цього року заявляв про плани реконструювати будівлю поруч із міськрадою. Офіційно про реконструкцію і плани облаштувати в Будинку губернатора музей стало відомо 16 липня, коли в системі електронних закупівель "Prozorro" з'явився тендер на реставрацію будівлі під "Музей історії Дніпра". Аукціон має відбутися 4 серпня, а реставраційні роботи повинні завершити до місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня 2020 року.

На ремонт будинку на розі вулиці Воскресенської та проспекту Дмитра Яворницького планують витратити 18,5 млн гривень.

У тендері зазначено, які роботи планують провести там. Так, в приміщеннях встановлять підвісні стелі, поставлять перегородки та колони, вставлять нові міжкімнатні двері. Стіни пофарбують, облицюють плиткою та гіпсокартоном. Підлоги покриють лаком і облицюють кахельною плиткою, покладуть тепло - і звукоізоляцію. Перед входом в будівлю встановлять поручні для інвалідів і покладуть напрямну тактильну стрічку.

У санвузлах поставлять перегородки, встановлять нові світильники, дзеркала, дозатори для мила, сушарки для рук, раковини, унітази й пісуари, замінять водопровідні та каналізаційні труби. У будівлі також відремонтують систему вентиляції, замінять повітроводи та встановлять вентилятори.

Для освітлення приміщень повісять люстри, трекові й LED-світильники (у тому числі для підсвічування експонатів), світлові вивіски та сигнальні таблички "Вхід" і "Вихід". У музеї також встановлять скляні вітрини, грати, афішний стовп і камери зберігання.

Раніше "Дніпро. Коментарі" писали, що в Дніпрі під слідство відправили чиновників міської ради, які підозрюються у привласненні 25 млн гривень. Вкрадені кошти були призначені для ремонту дитячих садочків та шкіл.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися