Консул Румунії в Україні відкрив у центрі Дніпра незвичайний арт-об'єкт

Пам'ятник раніше встиг побувати в Ліверпулі, Лісабоні, Києві та Миколаєві, де він також був представлений громадськості

У центрі Дніпра з'явився незвичайний арт-об'єкт румунського скульптора Богдана Раца "Middle Way". З себе об'єкт являє синю руку, яка символізує дружбу та спілкування різних національностей. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обладміністрації.

Так, незвичайний пам'ятник вже встиг побувати в Ліверпулі, Лісабоні, Києві та Миколаєві, де він також був представлений громадськості. Участь у відкритті арт-об'єкту взяв новопризначений Почесний консул Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркан.

"Цей проект дуже важливий для румунського посольства. Він стартував у Ліверпулі, а потім продовжив подорож різними країнами світу. Скульптура називається "Middle Way" не випадково. Для нас "середній шлях" — це дружба. А синій колір символізує надію і спілкування. Також — це колір прапорів Євросоюзу", — розповів під час відкриття арт-об'єкта Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркан.

Цікаво, що дві сторони арт-руки тильні. Побачити пам'ятник городяни можуть біля Дніпропетровського театру опери і балета. Простоїть в Дніпрі він близько трьох місяців, після чого відправиться по інших містах нашої країни.

j9ZHUKXdX3MjRgpLG7K9WT0tz.jpg

8KFDqMeWghfGE0fpZ7ofCpYcU.jpg

Раніше портал "Коментарі" писав, що міністр культури Володимир Бородянський заявив, що не має наміру ініціювати зміни в закон про декомунізацію. Він не вважає, що знесення пам'ятників радянським діячам є конструктивним.

Фото: прес-служба ДнепрОГА



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися