Під Дніпром жителів закликають не заохочувати вирубку лісів та шукати на новорічних ялинках штрих-коди

Перевірити походження ялинки можна на сайті агентства лісових ресурсів України

Щоб не придбати крадений ялинку, слід звертати увагу на спеціальне маркування. До дерева має бути прикріплена самоклейна етикетка або пластмасова бирка-стяжка з індивідуальним номером та штрих-кодом. За їх допомогою можна перевірити походження ялинки на сайті агентства лісових ресурсів України. Про це повідомили у департаменті екології і природних ресурсів Дніпропетровської обладміністрації.

"Державні лісгоспи заздалегідь готуються до новорічних свят — вирощують ялинки на спеціальних плантаціях. У той же час щорічно ліси потерпають від браконьєрів, які незаконно вирубують дерева. Щоб не зустріти злодіїв і не заохочувати їх злочин проти природи, слід звертати увагу на маркування уніфікованими засобами", — розповіли в прес-службі департаменту екології та природних ресурсів.

Відзначимо, що "легальні" ялинки маркують етикетками і пластмасовими бірками. На них нанесено індивідуальний номер і відповідний йому штрих-код. Ці дані, а також інформація про постачальника, занесені в Систему електронного обліку деревини.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в Дніпропетровській області реконструювали дитячо-юнацьку спортивну школу №1 — в ній майже 300 дітей займаються футболом, гімнастикою, стріляниною, баскетболом і велотуризмом. Ремонт будівлі зробили вперше за 60 років.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися