В Україну з США повернули картину днепрянина "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниной"

Картина була написана в якості дипломної роботи під час навчання Михайла Паніна в Академії мистецтв у 1911 році

В Україну з США повернули картину відомого дніпровського художника Михайла Паніна "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниной". З нашої країни вона була вивезена нацистами під час Другої світової війни. Про це повідомили в прес-службі Міністерства культури, молоді та спорту України.

Як стало відомо, повернення полотна стало можливим завдяки співпраці України і США.

"За сприяння Міністерства культури завершився процес повернення картини відомого українського художника, незаконно вивезеної під час окупації нацистами міста Дніпра (тодішній Дніпропетровськ) у 1941-1943 роках. Дворічна копітка робота завершилася передачею американською сім'єю Трейсі картини в дар Україні, яка в 2017 році була заявлена до продажу на аукціоні "Potomack Company" (Олександрія, штат Вірджинія, США)", — повідомили в прес-службі Міністерства культури, молоді та спорту України.

Зазначимо, що картина була написана в якості дипломної роботи під час навчання Михайла Паніна в Академії мистецтв у Петербурзі в 1911 році. Потім, під час окупації, полотно було викрадено з художнього музею в Дніпропетровську. З 1980 року картина перебувала в США, після чого вона потрапила у володіння сім'ї Трейсі.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що президент України Володимир Зеленський вперше у статусі глави держави привітав українців з Новим роком. У 13-хвилинному ролику він традиційно розповів про успіхи нашої країни в минулому році, а також побажав землякам вірити в краще майбутнє, поважати один одного і Україну.

Фото: facebook.com/MKMSUkraine



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися