У Дніпрі майже 200 школярів взяли участь у фестивалі народної пісні

Мета заходу — залучення дітей до вивчення традиційної української пісні

У Дніпрі 8 січня відбувся міський фестиваль-конкурс української народної пісні "Різдвяні дзвіночки". У ньому взяли участь 179 школярів у віці від 10 до 16 років з 22 установ загальної середньої освіти міста, повідомили в прес-службі Дніпровського міськради.

Свою творчість продемонстрували хорові колективи, вокальні ансамблі та солісти. У мерії зазначають: мета заходу — залучення дітей до вивчення традиційної української пісні.

"Важливо, щоб діти вивчали народні традиції, співали, знали свою музичну культуру і берегли її. Тому конкурс-фестиваль проходить саме під час новорічних святкувань. В ході виступів ми почули новорічні та різдвяні пісні, колядки. Крім цього, діти продемонстрували акторські таланти, зокрема показали театралізовані вистави з вертепу. Ці традиції ми передаємо з покоління в покоління і таким чином зберігаємо їх", — розповіла голова журі фестивалю-конкурсу Оксана Скрипченко.

Учасники фестивалю-конкурсу стали його лауреатами в номінаціях: хор-клас, вокальний ансамбль, соліст. Всі діти отримали подяки від управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради, набори для творчості та солодкі подарунки.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в Дніпрі подорожчав проїзд у громадському транспорті: тепер городянам за поїздку в автобусі доведеться платити вісім гривень, а за поїздку в електротранспорті — шість.

Фото: прес-служба Дніпровського міськради



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися