У Дніпропетровській області стартував процес відведення землі для будівництва нового аеропорту

Зараз почалася процедура відведення землі. Планується, що завершиться він навесні цього року

У Дніпропетровській області триває підготовка до будівництва аеропорту. Стартував процес відведення землі. У Дніпропетровській ОДА та Дніпровської РДА підписали розпорядження, яким надали дозвіл держпідприємству "Фінінпро" на розробку проектів землеустрою. Тільки з урахуванням цієї документації воно має право спрямовувати кошти на будівництво на території злітно-посадкової смуги. Мова йде про 245 га землі. Про це повідомили в прес-службі обладміністрації.

"Зараз ми на одному з найважчих етапів реалізації проекту, який завжди залишається "за кадром". Це оформлення різних дозволів, проходження експертиз, проведення тендерів. Всього на цю роботу витратимо близько восьми місяців і завершимо її влітку 2020-го. Це трудомісткий процес, але ми повинні виконати його ідеально. Тоді не буде проблем на етапі будівництва", — зазначив голова Дніпропетровської обладміністрації Олександр Бондаренко.

Зараз почалася процедура відведення землі. Ділянка, на якому розмістять злітно-посадкову смугу, повинен вступити в постійне користування компанії "Фінінпро". Це держпідприємство, яке розпоряджається коштами, виділеними на реалізацію проекту.

За процедурою, Дніпропетровська ОДА та Дніпровська РДА повинні надати дозвіл "Фінінпро" на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Відповідні розпорядження вже підписано. Тепер держпідприємство вибере сертифікованого розробника, який підготує документацію із землеустрою.

Планується, що відвід 245 га завершиться навесні.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що на різних українських курортах в 2019 році оздоровились 741 учасник АТО і ОНС з Дніпропетровської області. Захисники відпочили на морі, на гірських здравницях і профілакторіях.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися