У Дніпрі для студентів створять енерго-інноваційний хаб

У ньому вони зможуть обмінюватися ідеями, вивчати клімат і отримувати інформацію про поновлювані джерела енергії

У Дніпропетровській області для студентів створять енерго-інноваційний хаб, в якому для учнів і досвідчених професіоналів будуть проводити семінари з інновацій та енергоефективних технологій. Про це повідомили в прес-службі обладміністрації.

Так, енерго-інноваційний хаб, який створюють у рамках проекту "Реформи в сфері енергоефективності в Україні", відкриють на базі Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Всього в Україні незабаром з'явиться три таких хаба: в Дніпрі, Харкові та Чернігові.

"Новий хаб стане чудовою платформою і для навчання, і для обміну досвідом та ідеями у сфері енергоефективності. Там можна буде отримати докладну інформацію про відновлювальні джерела енергії, захист навколишнього середовища та наслідки зміни клімату", — підкреслили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської обладміністрації.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в Дніпропетровській області до фінішу підходять роботи з реконструкції опорної школи — частина дітей у ній вже навчається в оновлених і сучасних класах.

Підрядники вже термомодернизовали будівлю, замінили комунікації та встановили нову систему опалення. Фасад пофарбували в жовтий колір, в кабінетах замінили парти, постелили нову підлогу і встановили проектори: у школі тепер працюють мультимедійні кабінети фізики, хімії, біології та географії. Крім того, будівельники відновили і спортивний зал.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися