22 жителя Дніпропетровської області поїхали в Одесу на заробітки і потрапили у трудове рабство

Працівників поселили на території колишньої жіночої колонії, яку заборонялося покидати

У минулому році з трудового рабства з Одеської області вдалося звільнити 22 жителя Дніпропетровської області. Постраждалих взяли під соціальний супровід, відновили документи, надали медичну та юридичну допомогу. Про це повідомили в департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА.

"Люди перебували у складних життєвих обставинах. Їм запропонували сезонні роботи в Одеській області. Обіцяли добрі умови праці. Насправді працівників поселили на території колишньої жіночої колонії, яку заборонялося покидати. Вони виконували сільськогосподарські роботи, їх робочий день тривав 16 і більше годин. Вихідні випадали тільки коли була дуже погана погода. Грошей за роботу не платили, тільки годували, та й то погано. На щастя, завдяки поліцейської спецоперації людей вдалося повернути додому", — розповіли в департаменті.

Жертвами трудового рабства придбали телефони, новий одяг, забезпечили тимчасовим житлом і харчуванням. Найближчим часом вони повинні отримати від Міністерства соціальної політики України статус осіб, постраждалих від торгівлі людьми. Слідчі дії тривають.

"Кількість потерпілих від трудового рабства жителів Дніпропетровщини останнім часом помітно зросла. У 2012-2015 роках відповідний статус отримали всього три людини, а за 2016-2019 — 50. За підсумками 2019 Дніпропетровська область посіла перше місце за цим показником", — підкреслили в прес-службі Дніпропетровської обладміністрації.

Щоб не стати жертвою трудового та сексуального рабства, фахівці радять дуже обережно ставитися до оголошень з пропозиціями роботи та ретельно перевіряти зазначену в них інформацію.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що Міністерство молоді і спорту України включило 1457 спортсменів з Дніпропетровської області до складу національних збірних команд. Вони — представники 116 видів спорту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися