Новий туристичний об’єкт з’явиться на Дніпропетровщині

На Нікопольській сонячній електростанції облаштовують оглядовий майданчик та проводитимуть екскурсії

Нікопольська сонячна електростанція стане одним із осередків туризму у Дніпропетровській області. Про це повідомили в обласній держадміністрації.

Так, нова туристична точка створюється у рамках проєкту "Туристичні магніти". Зазначається, що Нікопольська сонячна електростанція – одна з найпотужніших у Європі. Крім того, цей об’єкт слугує гарним прикладом вдалого інвестування у розвиток "зелених" технологій. Адже менш ніж за рік надходження від його роботи до місцевих бюджетів склали понад 33 млн грн.

На сонячній електростанції є спеціальний оглядовий майданчик, з якого відкривається футуристичний краєвид: безкрає поле "техно-насаджень". Близько 750 тисяч панелей нараховуються на площі  400 га, це приблизно 560 футбольних полів.

Екскурсії на електростанцію планують розпочати після завершення карантину. Під час відвідин можна буде наживо подивитися на роботу сонячної електростанції. При цьому, вхід на оглядовий майданчик буде вільним, а групові екскурсії – за попереднім записом.

Додамо, що Нікопольську сонячну електростанцію звели поблизу села Старозаводське. На час запуску навесні 2019 року вона була найбільшою в Україні. А годом поступилася лише новозбудованій "сусідці" – Покровській СЕС. Потужність Нікопольської СЕС – близько 300 млн кВт-год. Цього достатньо, аби забезпечити електроенергією 150 тис домогосподарств.

Як повідомлялося, у Дніпропетровський області під час ремонту дороги виявили монети часів Золотої Орди.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися