Активісти звернулися до Дніпровської міської ради з вимогою: відповідь не змусила себе чекати

У Дніпрі активісти вимагають від міської ради позбавити звання «Почесний громадянин міста» митрополита УПЦ (МП)

Активісти організації "Деколонізація. Україна" надіслали електронне звернення до Дніпровської міськради з вимогою позбавити звання "Почесний громадянин міста Дніпропетровська" Митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея (Середнього Івана Петровича), яке було йому присвоєно у 2013 році Дніпропетровською міською радою. Про це повідомили активісти у соцмережах.

Вони також наголосили, що у відповіді на звернення, яку вони отримали, Дніпровська міськрада "відмовилася позбавити звання почесного громадянина міста – громадянина Росії", а також те, що митрополит УПЦ (МП) Іриней був позбавлений українського громадянства указом Президента України ще в січні 2023 року.

До свого допису активісти додали відповідь міськради, у якій про відмову не йдеться, а наголошується на тому, що позбавлення звання "Почесний громадянин міста" має бути відповідно до законів України та дотриманням процедури позбавлення такого звання.

"Звання "Почесний громадянин міста Дніпропетровська" було засновано у місті Дніпропетровську у 1978 році рішенням міської Ради народних депутатів від 28.06.1978 "Про заснування звання "Почесний громадянин міста Дніпропетровська" та існувало до червня 2017 року. У 2017 році рішенням Дніпровської міської ради від 21.06.2017 № 38/22 "Про заснування звання "Почесний громадянин міста Дніпра", враховуючи вимоги сьогодення, було засновано звання "Почесний громадянин міста Дніпра" та визнано таким, що втратило чинність, рішення Дніпропетровської міської Ради народних депутатів від 28.06.1978 "Про заснування звання "Почесний громадянин міста Дніпропетровська". Митрополиту Дніпропетровському та Павлоградському Іринею (Середньому Івану Петровичу) звання було присвоєно у 2013 році Дніпропетровською міською радою", – йдеться у відповіді.

Відповідно до Положення про звання "Почесний громадянин міста Дніпра" підставами щодо позбавлення звання можуть бути:

- вчинення особою дій, що суперечать вимогам загальнолюдської моралі та людяності;

- установлення факту подання недостовірних даних на момент присуджених Почесного звання;

- місцева ініціатива, що відповідає нормам діючого Статуту територіальної громади міста Дніпра;

- пропозиції депутатів міської ради, депутатських фракцій та постійних комісій міської ради;

- набрання законної сили обвинувального вироку щодо особи;

- особисте звернення особи.

У Дніпровській міськраді рекомендували активістам подати відповідну пропозицію щодо позбавлення Почесного звання, або розмістити електронну петицію для голосування членів територіальної громади на офіційному вебсайті Дніпровської міської ради, яка за умови набрання необхідної кількості голосів буде розглянута Дніпровською міською радою, органами чи посадовими особами місцевого самоврядування.

picture

Фото: "Деколонізація. Україна"

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Масові відключення світла у Дніпрі та області: графіки

У Дніпрі та області енергетики виконуватимуть планові роботи на електромережах, тому у будинках Дніпра та населених пунктів області можливі відключення світла вдень, на вісім або дев’ять годин. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на графіки, опубліковані ПрАТ "ПЕЕМ "Центральна енергетична компанія". Де не буде світла з 25 по 28 березня – читайте за посиланням.

Читайте також: До уваги переселенців, що проживають у Дніпрі та області: уряд ухвалив важливізміни щодо виплат



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися