У Дніпрі та області перевірили якість води: що виявили

Лабораторний центр перевірив воду в Дніпрі та області

Державна установа "Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" на період воєнного стану в країні продовжує здійснювати  щоденний лабораторний  контроль якості та безпечності питної води за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками у визначених моніторингових точках на території області  в межах  соціально – гігієнічного моніторингу.

За період з 15.03.2024 по 21.03.2024 структурними підрозділами ДУ "Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ" на території області досліджено 149 проб питної води на відповідність до вимог Державних санітарних правил і норм "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною" і "Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуаціях іншого характеру".

За мікробіологічними показниками всі досліджені проби питної  води відповідають встановленим нормативам.

За фізико – хімічними  показниками з відхиленнями 101 проб, але ці показники на території області на рівні багаторічних значень, без аномальних змін. 

Інформації щодо результатів лабораторних досліджень питної води направляються керівникам об’єктів водопостачання, в органи місцевої влади і самоврядування та Держпродспоживслужбу.

ДУ "Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ" на період воєнного стану, враховуючи нестабільність та  можливість виникнення різних непередбачуваних ситуацій, в тому числі і на системах водопостачання, з метою профілактики інфекційних і неінфекційних захворювань,  отруєнь, настійливо  рекомендує населенню області  вживати для питних потреб лише кип’ячену  або питну доочищену фасовану воду для збереження здоров’я і профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Активісти звернулися до Дніпровської міської ради з вимогою: відповідь не змусила себечекати

Активісти організації "Деколонізація. Україна" надіслали електронне звернення до Дніпровської міськради з вимогою позбавити звання "Почесний громадянин міста Дніпропетровська" Митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея (Середнього Івана Петровича), яке було йому присвоєно у 2013 році Дніпропетровською міською радою. Про це повідомили активісти у соцмережах.

Вони також наголосили, що у відповіді на звернення, яку вони отримали, Дніпровська міськрада "відмовилася позбавити звання почесного громадянина міста – громадянина Росії", а також те, що митрополит УПЦ (МП) Іриней був позбавлений українського громадянства указом Президента України ще в січні 2023 року.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися