У Дніпрі в центрах медико-санітарної медицини з'явилася тактильна плитка і шрифт Брайля

Ремонт медцентру у загальній складності обійшовся більш ніж у 3 млн гривень

У Дніпрі реформують установи первинної медико-санітарної медицини і роблять їх більш доступними для людей з обмеженими можливостями. Так, в медустановах з'являються пандуси, тактильна плитка, спеціально обладнані кабінети для огляду пацієнтів. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обладміністрації.

Так, нещодавно робітники закінчили ремонт центру №9. Там створили новий ганок, встановили автоматичні двері, систему відеоспостереження, модернізували санвузли. Крім того, в медцентрі з'явився двосторонній пандус, покажчики зі шрифтом Брайля і тактильна плитка. Ремонт у загальній складності обійшовся більш ніж в 3 млн гривень.

"Центри фінансуються з Національної служби здоров'я України, місто додатково підтримує ці установи, їх лікарів. Наприклад, в цьому році з міського бюджету було виділено понад 140 млн гривень, у тому числі і на оплату комуналки, на автотранспортні послуги по наданню невідкладної медичної допомоги, пільгове фінансування згідно з міською програмою здоров'я населення. Словом, без уваги міста первинна медицина не залишиться", — повідомив заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров'я населення Андрій Бабський.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в Дніпропетровській області понад 30 жінок отримали звання "Мати героїня". Разом з тим, днепрянкам призначили грошову винагороду в розмірі 19 тисяч гривень.

Фото: прес-служба обладміністрації



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися