Екологи перевірили воду у річці Дніпро: що виявили

Через обстріл ДніпроГЕС 22 березня стався витік нафтопродуктів у річку Дніпро

Державна екологічна інспекція Південного округу продовжує моніторинг стану річки Дніпро та знаходиться на постійному зв’язку з Держекоінспекцією України та Запорізькою обласною військовою адміністрацією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Держекоінспекції.

Так, завдяки скоординованим діям, кожен може побачити наслідки діяльності щодо ліквідації витоку нафтопродуктів.

Станом на 29.03.2024 осередки плям та піни зі змістом нафтової плівки відсутні, що підтверджує абсорбуючу дію речовини "Еконадін".

Крім цього, екологи зазначають, що сорбент не потребує збирання, адже препарат забезпечує деструкцію вуглеводнів нафти в природному середовищі до кінцевих продуктів розкладу (води та вуглекислого газу).

За результатами лабораторних досліджень перевищення ГДК по нафтопродуктам не зафіксовано.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Як відпрацювало ППО у Дніпрі та області – дані ОВА

Сили ППО у Дніпрі та області загалом знищили 24 повітряні цілі. Такі уточнені дані надав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак о 08:06, інформує портал "Коментарі".

Загалом протягом ночі та під ранок військові ПвК "Схід" знищили над областю 24 повітряні цілі. Де збили вороже залізяччя – читайте за посиланням.

Читайте також: Масований обстріл Дніпра та області: що відомо

Сьогодні вночі ворог атакував Дніпропетровщину ракетами і дронами. Вибухи чули мешканці Дніпра і області. Вночі начальник ДніпрОВА Сергій Лисак повідомив, що ворог атакував ряд обʼєктів критичної інфраструктури області.

Вже вранці він повідомив, що цієї ночі ППО збила над областю 10 безпілотників – у Павлоградському, Криворізькому, Дніпровському, Кам'янському районах. Над Дніпром знищили 4 ракети. Подробиці масованого обстрілу – за посиланням.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися