У Дніпропетровській області перейменували вулицю Пушкіна на вулицю Пушкіна: подробиці

Вулиця Юхима Пушкіна з’явилася у громаді на Дніпропетровщині

У селищі Межова Синельниковського району Дніпропетровщини один Пушкін замінив іншого. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна".

У селищній раді обрали такий варіант перейменування через те, що Юхим Пушкін у роки Другої світової війни обороняв Дніпро та успішно знищував нацистів під тоді ще Дніпропетровськом.

З даних Вікіпедії, Юхим Григорович Пушкін (справжнє прізвище Чушкін) — радянський воєначальник, генерал-лейтенант танкових військ. Член компартії з 1920 року. Герой Радянського Союзу (1941).

Брав участь в обороні Бердичева, Умані, Дніпра, Сталінградській битві, захопленні Донбасу і Правобережної України.

У боях під Дніпропетровськом, що тривали з 19 по 25 серпня 1941, 8-ма танкова дивізія 4-го механізованого корпусу полковника Пушкіна знищила 80 ворожих танків і багато іншої бойової техніки і живої сили противника.

Син — Віктор Юхимович Пушкін — професор, член-кореспондент НАУ, завідувач кафедри історії та політичної теорії, директор інституту гуманітарних проблем Національного гірничого університету.

Онука — Пушкіна Олена Вікторівна — кандидат історичних наук, доктор юридичних наук, директор інституту права Дніпропетровського університету економіки та права.

Активісти "Деколонізації. Україна" зазначають, що Юхим Пушкін був комуністом, тому це не найвдаліший варіант перейменування та деколонізації вцілому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У громаді на Дніпропетровщині відбулося перейменування: активісти не задоволені

Активісти організації "Деколонізація. Україна" повідомили про перейменування вулиць у Петриківській громаді на Дніпропетровщині, інформує портал "Коментарі". Проте в організації не задоволені таким перейменуванням.

"Назви такі собі, що характерно для більшої частини області", – написали активісти. Вже неодноразово вони наголошували на тому, що перейменування має на меті не лише позбутися всього радянського та російського, а ще й – вшанувати пам’ять сучасних героїв українсько-російської війни.

Які дали назви вулицям у громаді – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися