У Дніпрі питання будівництва нового аеропорту зрушиться з мертвої точки в 2020 році

У наступному році буде розроблена проектна документація і проведені екологічна і геодезична експертизи

У наступному році в Дніпрі питання будівництва нового аеропорту зрушиться з мертвої точки. За 200 млн гривень, які були виділені на будівництво аеропорту в Солоному, а потім — на створення повітряних воріт в Дніпрі, буде розроблена проектна документація і проведені екологічна і геодезична експертизи.

Як повідомили в прес-службі Дніпропетровської обладміністрації, це стало можливо завдяки перегляду Кабінетом міністрів України нового порядку використання державних грошей на проектування аеродрому Міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ".

"Новий аеропорт — одне з наших стратегічних завдань. Сучасна повітряна "артерія" стане потужним поштовхом для розвитку економіки і туризму в регіоні. Завдяки Постанові Кабміну № 1010 від 4 грудня 2019 маємо для проектування 200 млн гривень", — сказав голова Дніпропетровської обладміністрації Олександр Бондаренко.

Загалом на 2020 рік бюджетом передбачено 1 млрд гривень на будівництво нового аеродрому.

Раніше портал "Дніпро.Коментарі" писав, що в наступному році в розпорядженні Дніпра буде 13 мільярдів гривень — це на два мільярди менше, ніж у 2019-м.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися