Дніпропетровщина отримала допомогу від Чехії: що передали

Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладнання від чеських партнерів

За тісної координації Міненерго України отримала від чеської газотранспортної компанії GasNet Sluzby, s.r.o. 5 вантажів гуманітарної допомоги загальною вагою понад 20 тонн. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпропетровської філії "Газмережі".

Отримане газове обладнання вже доставлено до компаній Харківської, Миколаївської, Сумської, Чернігівської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Допомога надійшла за сприяння Секретаріату Енергетичного Співтовариства через Механізм цивільного захисту ЄС (UCPM).

"Ворог не припиняє прицільні атаки на українську енергетичну інфраструктуру. Дякуємо чеським донорам за обладнання, яке допоможе газовикам прифронтових областей проводити ремонти та забезпечувати роботу об’єктів критичної інфраструктури", – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Зазначимо, що загалом з Чехії за період повномасштабного вторгнення надійшло 13 вантажів загальною вагою 53,8 тонн,  до яких увійшли трансформатори струму та напруги, легкові автомобілі, газове обладнання та інше необхідне устаткування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Водоканал Дніпра продовжує "відрізати" боржників від послуг: що зробити, щоб цього не сталося

Майже 800 млн грн завинили споживачі послуг КП "Дніпроводоканал". Інформування про своєчасну сплату рахунків результату не дало. Довелося відключати абонентів-боржників. Про це повідомили в комунальному підприємстві, передає портал "Коментарі".

"У березні та квітні були проведені відключення за 105 адресами мешканців приватного сектору, сума боргу яких сягала понад 5 000 грн. Загальний борг мешканців приватного сектору перед КП "Дніпроводоканал" становить майже 60 млн грн (59 800 108,96 грн). Відключення дали результат та заборгованість зменшилась. Боржники, з якими провели роботу з відключення, сплатили 368 369,11 грн", — коментує Ольга Дробчак, начальниця департаменту з маркетингу та збуту КП "Дніпроводоканал".

Цього тижня у планах підприємства відключення абонентів у квартирах, де сума боргу перевищує 10 000 грн. Що зробити, щоб не відрізали воду – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися