Що робиться зі світлом на вулицях Дніпра

90 вулиць Дніпра стали світлішими: у місті для безпеки мешканців продовжують модернізовувати зовнішнє освітлення

У Дніпрі продовжують модернізувати зовнішнє освітлення. Нині комунальники працюють у приватному секторі по вул. Червона Калина. Тут щоранку та щовечора прогулюється Олександр зі своїм домашнім улюбленцем. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

"Тут вуличне світло то працювало, то ні. І в цілому не дуже яскраво горіло. Тож добре, що роблять, ми за світло, адже це наша безпека", — поділився місцевий мешканець Олександр.

Місцеві зверталися з проханням модернізувати освітлення на цій вулиці, тож їхню адресу додали до плану на 2024 рік. Зараз комунальники оновлюють тут самонесний ізольований дріт: замість 1,9 км змонтують 2 км.

"Також ми демонтуємо 56 натрієвих світильників та стільки ж кронштейнів. А замість них встановимо сучасні та енергоекономні LED-світильники, які завдяки енергоощадності зменшать навантаження на енергосистему. Їхню кількість ми збільшили до 59 штук і стільки ж встановимо кронштейнів, аби на перехрестях додати більше світла. І ще одна їхня перевага — вони на 30 % світитимуть яскравіше, особливо це важливо у туманну погоду. Загалом по Дніпру наше комунальне підприємство "Міськсвітло" продовжує модернізувати зовнішнє освітлення і за минулий рік ми замінили 8 562 лампи та 126 опор. А з початку цього року 90 вулиць Дніпра стали світлішими, у тому числі: вул. Мелітопольська, вул. Салтівська, вул. Поштова, пров. Лісозаводський, вул. Балтійська, вул. Тернопільська та інші вулиці приватного сектора. Також подвір’я вулиць: Орлівська, Енергетична, Незалежності, Будівельників тощо. На всіх 90 об’єктах ми встановили 1 221 світильник (з них 908 світлодіодних), змонтували близько 32 км сучасного самонесного ізольованого проводу та 253 нові опори", — розповів начальник експлуатаційно-технічного району № 3 КП "Міськсвітло" Дніпровської міськради Олег Кортушенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Водоканал Дніпра продовжує "відрізати" боржників від послуг: що зробити, щоб цього не сталося

Майже 800 млн грн завинили споживачі послуг КП "Дніпроводоканал". Інформування про своєчасну сплату рахунків результату не дало. Довелося відключати абонентів-боржників. Про це повідомили в комунальному підприємстві, передає портал "Коментарі".

"У березні та квітні були проведені відключення за 105 адресами мешканців приватного сектору, сума боргу яких сягала понад 5 000 грн. Загальний борг мешканців приватного сектору перед КП "Дніпроводоканал" становить майже 60 млн грн (59 800 108,96 грн). Відключення дали результат та заборгованість зменшилась. Боржники, з якими провели роботу з відключення, сплатили 368 369,11 грн", — коментує Ольга Дробчак, начальниця департаменту з маркетингу та збуту КП "Дніпроводоканал".

Цього тижня у планах підприємства відключення абонентів у квартирах, де сума боргу перевищує 10 000 грн. Що зробити, щоб не відрізали воду – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися