У Дніпрі встановили новий рекорд України

У Дніпрі в закладі позашкілля діти виростили в одній теплиці більше ніж 250 видів рослин

У Дніпрі вихованці "Центру розвитку дітей та молоді "СтартУм" встановили рекорд України. Вони разом з викладачами виростили в  теплиці закладу більше ніж 250 видів рослин та наглядають за ними. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

"Я ходжу до закладу не дуже давно. Займаюсь тут малюванням. Коли дізналась, що є теплиця, вирішила теж посадити свою квіточку. Я доглядаю за нею, вона росте, з нею все добре", — каже Ксенія, вихованка КЗПО "Центр розвитку дітей та молоді "СтартУм" Дніпровської міськради.

Теплиця у закладі існує з моменту зведення будівлі в 1971 році.

"Теплиця працює круглий рік. Ми з нашими вихованцями намагаємось її постійно розвивати та збагачувати новими видами. У нашій філії зараз 90 вихованців. Практично кожен так чи інакше долучився до створення цієї краси", — розповіла Оксана Деркач, заступниця директора КЗПО "Центр розвитку дітей та молоді "СтартУм" Дніпровської міськради.

"Дуже символічно, що рекорд зареєстровано саме сьогодні. Адже 22 квітня — Міжнародний день Матері-Землі. Люди в усьому світі згадують, що природа — то красиво, важливо та цікаво. Вихованці активно допомагають і в озелененні Дніпра. Діти вирощують саджанці та в момент готовності рослину пересаджують у клумби міста. В Україні немає подібної теплиці та фіксації рекорду серед дитячих теплиць", – прокоментувала заступниця директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради Тетяна Журова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі о 12:36 пролунав потужний вибух. Про це повідомляють кореспонденти порталу "Коментарі". У місті та області оголошено повітряну тривогу через загрозу застосування балістичного озброєння з південного напрямку.

У пабліках повідомляють, що після вибуху у передмісті сталася пожежа, видно задимлення.

Сьогодні у Дніпровському районі оборонці збили безпілотник – "Орлан-10". Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Вибух о 12:57.

Читайте також: У Дніпрі розповіли, що зараз з будинком на Вокзальній, куди влучила ворожа ракета

Комунальники Дніпра продовжують працювати на місці чергового російського терору, який відбувся 19 квітня. Внаслідок нього будинок № 1, що по вул. Вокзальній, пошкоджено. Там повністю зруйновано 10 квартир, 2 під’їзди в аварійному стані. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

"Ми не рекомендуємо мешканцям зараз наближатись до квартир у цих двох під’їздах", — зазначив представник департаменту житлового господарства Дніпровської міськради Єгор Худяков.

Що саме робиться у будинку та коли мешканці зможуть заселитися – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися